Tárgyanimációkkal jelentkezik a Puck Bábszínház
Vissza

Tárgyanimációkkal jelentkezik a Puck Bábszínház

Online produkciókkal készül a Puck Bábszínház november 26. és december 17. között: a Homo ludens tárgyanimációk nevű projekt a bábszínház színészeinek tárgyanimációs gyakorlatait gyűjti egybe.

A projekt 2020 márciusában vette kezdetét, amikor pár hónapra a bábszínházban is megszűntek a megszokott tevékenységek. Ebben az időszakban jött létre a tárgyanimációk ötlete, az aktuális helyzethez igazodva. A bábszínház színészei otthonukból válogatták ki a kisfilmek főszereplőit – a hétköznapi tárgyaikat – majd ezek segítségével hoztak létre bábos előadásokat.

„Van egy titkos életünk, amit csak személyes tárgyaink ismernek. Otthonunk tele van történetekkel, amikről csak tárgyaink tudnak. A tárgyak, amiket valamikor kiemeltünk, hazavittünk, hozzánk nőttek és életünk részévé váltak. Környezetünk tarka szövetében láthatatlanok és néha még akkor sem tudunk megválni tőlük, ha ballasztként fekszik meg szűkös életterünket. De talán eljön a nap, amikor egy különleges esemény ismét rájuk irányítja a figyelmet, a nap, amikor régi pajtásaink, hétköznapjaink néma tanúi, a tárgyak életre kelnek és elmondanak rólunk egy mesét” – vallja Varga Ibolya, a bábszínház rendezője, a Homo ludens projektfelelőse.

A tárgyanimáció mellett interjúkkal is készültek a szervezők, amelyekben az alkotók mesélik el tapasztalataikat, valamint az ötletek születésének folyamatát. A kisfilmeket a bábszínház Facebook-oldalán – www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz – lehet megtekinteni minden csütörtökön 18 órától.

Elsőként november 26-án látható a Bondár Tibor és Domokos Szabolcs által kigondolt és megrendezett Uddhaccsa kukkuccsa című kisfilm. A továbbiakban Balogh Dorottya, Mostis Balázs, Erdei Emese, illetve Kötő Áron produkcióit láthatják az érdeklődők. A projekttel kapcsolatos információk megtalálhatók a Puck Bábszínház Facebook-oldalán.

(Borítókép: képkocka az első online nézhető tárgyanimációból, az Uddhaccsa kukkuccsa című kisfilmből) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Humora, átlényegülő tehetsége ...
Koronavírus – 1059 pozitív ...
„Elindítunk egy folyamatot, amely a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ