Szombaton Nyitott kapu éjszakája a román színházban
Vissza

Szombaton Nyitott kapu éjszakája a román színházban

Ismét tart Nyitott kapuk éjszakáját a Kolozsvári Román Színház, december 7-én, szombaton délután 6 órától gazdag és változatos programmal várja az érdeklődőket és a közönséget a társulat. Az éjszakába nyúló eseményen lehet beszélgetni a színészekkel, szó lesz a film és a színház kapcsolatáról, de gömbfestés, gyermekprogramok, előadás, és táncoktatás is szerepel a programban, olvasható a szervezők közleményében.

Az érdeklődők a színház nagyszínpadára is felmerészkedhetnek, ahol Dina Pop fog néhány tangó- és swing lépést tanítani. A táncoktatást beszélgetés követi, Tudor Giurgiu rendező, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TOFF) alapítója, igazgatója Filmről és színházról címmel tart előadást, amelyben szót ejt az első színházi élményeiről, ezek filmes karrierjére gyakorolt hatásairól.

Idén márciusban is tartott nyílt napot az intézmény, amelyen egy filmes kabinban válaszolhattak a közönség tagjai néhány kérdésre. A válaszokat rögzítették, az így készült Filmkabin című produkció most szombaton látható először.

Csavar egyet a közönségtalálkozók menetrendjén a színház, idén nemcsak az érdeklődők faggathatják a társulat négy tagját, Adrian Cucu, Cătălin Herlo, Radu Lărgeanu és Miron Maxim színészeket, hanem a kollegáik is, a meghívottaknak az általuk megfogalmazott kérdésekre is kell válaszolniuk. A Színészek kérdeznek című beszélgetés moderátora Dragoș Pop.

Zenés mozzanata is lesz a szombat esti programnak: a Concert'n 4 című rendezvényt Ada Milea, Bobo Burlăcianu, valamint a társulat két tagja, Anca Hanu és Cristian Rigman tartja. Az est zárásaként Ada Milea koncertelőadása látható, Chiritza în concert címmel.

A Román Színháznak dedikált könyvek párbeszéde című esemény meghívottja Florica Ichim, a Camil Petrescu Kulturális Alapítvány elnöke, akivel a színház olyan kiemelkedő személyiségeiről fognak beszélgetni, akik történelmet írtak, és akikről számos cikk, album és kötet jelent meg, mint például Anton Tauf, Vlad Mugur, Ștefan Braborescu, Ileana Ploscaru, Liviu Ciulei stb.

Már-már hagyománnyá vált, hogy az év végi nyitott kapuk éjszakáján gömbfestésre is van lehetőség, idén azonban ezt a programot is kibővítették, lesz rajzfoglalkozás és kőfestés is, a kisebbek pedig a REACTOR színtársulat tagjaival bábokat is készíthetnek. Nem marad el a karácsonyi vásár és a Book Corner Librarium könyvtár sem, tájékoztatnak a szervezők.

Az eseményre a belépés ingyenes, viszont a helyek száma korlátozott. A programról további információ a színház weboldalán (www.teatrulnationalcluj.ro) és Facebook oldalán érhető el.

(Fotó: Román Színház/Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus – Kolozs megye még ...
Az élsportolók is megkaphatják a ...
Egyre több tanügyis adatná be a vakcinát

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ