Szerződést bontott a CFR Dan Petrescuval
Vissza

Szerződést bontott a CFR Dan Petrescuval

Közös megegyezés alapján felbontotta 2022 nyaráig érvényes szerződését a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata és Dan Petrescu vezetőedző. A címvédő ezt Facebook-oldalán jelentette be; a klub vezetősége egyelőre nem jelölte meg a tréner utódát.

Az elmúlt egy hét alatt a CFR háromszor kapott ki hazai pályán, előbb a bajnokságban az Aradi UTA együttesétől, aztán az Európa-liga csoportkörében az olasz AS Rómától, végül vasárnap este a Román Kupa tizenhatoddöntőjében a Jászvásári Politól. A CFR legközelebb ismét hazai pályán lép pályára, csütörtökön az EL-ben a CSZKA Szófiát fogadja, és feltétlenül győznie kell ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit.

Dan Petrescu már néhány hete kacérkodott a távozással, amit elsősorban azzal indokolt, hogy ellehetetlenítették a munkáját a csapatnál. Ezzel azonban nem a csapat tulajdonosait vádolta, hanem elsősorban a játékvezetőket, akik szerinte rendre megrövidítik csapatát.

„Az első félidőben az ellenség nem ért el a kapunkig, és volt két büntető, amit nem ítéltek meg nekünk. A bírók már rég nem adnak büntetőt nekünk. Minden játékvezető úgy jön Kolozsvárra és úgy bíráskodik, mintha az ellenfél lenne a bajnokcsapat és mi az utolsó helyezettek” – fakadt ki Dan Petrescu vasárnap este, a Jászvásári Poli ellenében 0–1-re elvesztett kupamérkőzés után is. „Ez egy olyan balszerencse a pályafutásomban, amilyen még soha nem volt” – folytatta, hozzátéve: „Elő van készítve a csomagom, nagy a nyomás. Nekem még másfél évig van szerződésem. Lássuk, mit dönt a klub. Haragszom az egész világra” – összegzett Dan Petrescu.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tőkés László: az RMDSZ nem használta ki ...
Új szakmai egyesületet alapítottak a ...
KÓTA-életműdíjat kapott Szép Gyula

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke
  • VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...