Tizenegyesből lőtt góllal nyert a CFR

Tizenegyesből lőtt góllal nyert a CFR
Nem hiába tartotta nehéz mérkőzésnek Dan Petrescu, a Kolozsvári CFR vezetőedzője a mai, Chiajnai Concordia elleni találkozót: a vasutascsapat csak tizenegyesből tudott gólt lőni, ám szerencsére ez is elég volt ahhoz, hogy hazahozza a bajnoki pontokat.

A CFR korábbi edzője, Miriuţa László edzette csapat nem próbálta meglepni a vendégeket: óvatosan játszott, a játék képe alapján a gólnélküli döntetlennel nagyon is meg lett volna elégedve. Ilyenformán nem csoda, hogy a CFR is nehezen tudta feltörni a házigazda csapat védelmét, bár azért jutott el helyzetekig: az első félidőben Deac fejelt fölé jó helyzetből, majd a másodikban ugyanő tálalt gólpasszt az üres kapu előtt álló Moutinhónak, aki azonban elnagyképűsködte a dolgot, és a hátvéd Albu felszabadított. A 70. percben aztán Marc szabálytalankodott a 16-ososn belül Omranival szemben, és Marcel Bârsan játékvezető – a házigazdák szerint túlságosan könnyelműen – a fehér pontra mutatott. A büntetőt Deac vágta be védhetetlenül Bălgrădean hálójába, ezzel eldöntve a mérkőzés illetve a bajnoki pontok sorsát.

Ami a további találkozókat illeti, az idény meglepetéscsapata, a Botoşani-i FC a várakozásoknak megfelelően győzni tudott a Bukaresti Juventus otthonában, míg a forduló rangadóján a CFR szempontjából a lehető legjobb eredmény született, amivel a Krajovai U és a Bukaresti Dinamó osztozkodott a bajnoki pontokon.

További eredmények: Bukaresti Juventus–Botoşani-i FC 0–2 (Buş 30., Roman 76.), Jászvásári Poli–Voluntari-i FC 2–1 (Balaur 8., Jo 65., illetve Voduţ 67.), Temesvári Poli–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–0, Krajovai U–Bukaresti Dinamó 2–2 (Băluţă 75., Burlacu 89., illetve Rivaldinho 19., Salomao 49.)

A FCSB–Medgyesi Gázmetán találkozót most játsszák, a Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Konstancai Viitorul mérkőzést hétfőn szervezik. Az ideiglenes élcsoport: 1. Kolozsvári CFR 25 pont, 2. Krajovai U 19 (14–7), 3. Botoşani-i FC 19 (16–10), 4. Astra 18/9 mérkőzés (13–6), 5. FCSB 18/9 (12–7), 6. Temesvári Poli 17.