Sportolók jelentős segítsége és adományai
Vissza

Sportolók jelentős segítsége és adományai

Novak Djokovics és felesége, Jelena egymillió euróval járul hozzá Szerbia koronavírus-járvány elleni harcához.

A világelső teniszező az összegből orvosi felszerelést vásárol hazájának, a világszerte hiánycikknek számító eszközök – főként Kínából történő – beszerzéséhez pedig nemzetközi kapcsolatait veszi igénybe.

Djokovics azt is bejelentette, hogy az alapítványán keresztül gyűjtést indít, a bevételt pedig teljes egészében maszkokra, orvosi eszközökre és a koronavírus elleni védekezéshez szükséges egyéb felszerelésekre fordítják.

„Maradjatok pozitívak, együtt megcsináljuk” – üzente a szerb sztár.

Roger Federer is komoly összeggel szállt be a koronavírus elleni harcba. A leghíresebb svájci sportoló, Roger Federer és felesége, Mirka egymillió svájci frankot adományozott a múlt héten a koronavírus miatt rossz helyzetbe kerülő svájci családoknak.

„Ez mindannyiunk számára kihívásokkal teli időszak, amikor senkit nem szabad magára hagynunk – írta közösségi oldalán a 20-szoros Grand Slam-bajnok. – Úgy döntöttünk a feleségemmel, Mirkával, hogy egymillió svájci frankot adományozunk a rászoruló családok részére. A mi hozzájárulásunk csak a kezdet, bízunk benne, hogy sokan csatlakoznak majd a kezdeményezésünkhöz. Együtt le tudjuk győzni ezt a válságot.”

Nem Federer az első sportoló, aki jótékonykodik a koronavírus-járvány okozta válságos időszakban. Egyre több sztárjátékos és edző próbál segíteni saját országában, többek között a portugál Cristiano Ronaldo és ügynöke három kórházi szárny kialakítására adakozott, honfitársa, a Tottenham Hotspur edzője, José Mourinho csatlakozva az enfieldi Age UK és Love Your DoorStep jótékonysági alapítványokhoz, idejét önkéntes munkára fordította, hogy segítsen a kiszolgáltatott idős embereknek, hogy minden szükséges dolog eljusson hozzájuk. Pep Guardiola is egymillió eurót ajánlott jótékony célra, ahogyan a Bayern München játékosai, Robert Lewandowski, Leon Goretzka és Joshua Kimmich is.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...
Szabad vallásgyakorlat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ