Törölték a wimbledoni tenisztornát

Törölték a wimbledoni tenisztornát
A második világháború óta először nem rendezik meg a wimbledoni teniszviadalt, az év harmadik Grand Slam-tornáját. Tizedik alkalommal történik törlés, az előző esetek azonban csak háborúk miatt történtek.

Már hétfőn napvilágot láttak értesülések arról, hogy a június 29. és július 12. között tervezett esemény elmarad, mivel a koronavírus-járvány miatt sem az eredeti, sem egy későbbi nyári időpontban nem lehetne kockázatmentesen lebonyolítani a versenyt.

„Ez olyan döntés, amelyet nem könnyen hoztunk meg, és amellyel a legnagyobb mértékben figyelembe vettük a közegészségügyet, valamint mindazok egészségét, akik ellátogatnának a wimbledoni tornára” – fogalmazott Ian Hewitt, az All England Club igazgatótanácsának elnöke, hozzátéve, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásaikat a koronavírus elleni harc támogatására fordítják.

Tavaly női egyesben Simona Halep, a férfiaknál a szerb Novak Djokovics diadalmaskodott Londonban.

A 134. wimbledoni torna így 2021. június 28. és július 11. között esedékes.

A wimbledoni tenisztorna a legutóbbi nagy sportesemény, amit a vírus miatt nem rendeznek meg, ugyanis korábban már eldőlt, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot és a tokiói olimpiát is egy évvel elhalasztották.

A világranglistán 100. Babos Tímea szerint a salakos szezon után vélhetően törlik az egész füvespályás teniszidényt is a koronavírus-járvány miatt. „Ez újabb hónapot jelent verseny nélkül” – jelentette ki a 26 éves soproni teniszező, majd rátért a jelenlegi elfoglaltságaira.

„Megtaláltam azt, amire máskor kevesebb időm van, például a főzést, sokat vagyok a családdal, fejlesztem magam, online tanfolyamokat nézegetek, a francia tudásomat javítom. Át fogjuk vészelni ezt is, Magyarország nagyon jól csinálja, az emberek odafigyelnek, és ez maradjon is így” – tette hozzá Babos.

Az ATP és a WTA legutóbbi közleménye szerint július 13-ig felfüggesztik a tornákat, az első vetélkedő, amit megrendeznek, így lehet, hogy a bukaresti és lausanne-i salakpályás női torna lesz.