Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

CFR 1907: HAZATÉRHET SERGIU BUŞ

Sajtóértesülések szerint a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapathoz hét év után visszatérhet támadója, Sergiu Buş. A 27 éves játékos az utóbbi időben a Medgyesi Gázmetánt erősítette, korábban megfordult még a bolgár CSZKA Szófiánál, az angol Sheffield Wednesdaynél, az olasz Salernitanánál, a Gyurgyevói/Giurgiui Astránál és a bolgár Levszki Szófiánál. Ebben az idényben Sergiu Buş 30 mérkőzésen lépett pályára csapatában és 10 gólt lőtt.

U FC: HATON MENTEK, NÉGYEN JÖTTEK

A Kolozsvári U FC másodosztályú labdarúgócsapat honlapján (www.fcucluj.ro) közzétette, hogy hat játékos távozott az együttestől, négy pedig érkezett. A kölcsönbe kapott Cosmin Dur-Bozoancă kapus és Dragoş Penescu visszatér a Konstancai Viitorulhoz, illetve a Botoşani-i FC-hez, a tordai Rareş Takacs a II. ligás FK Csíkszeredához szerződött, Tudor Nicholasszal és Vlad Mihalceával pedig szintén nem hosszabbították meg a szerződést. Különlegesebb helyzetben van Andrei Mureşan hátvéd, aki úgy döntött, hogy visszavonul az aktív sportélettől. Ezenkívül távozott még Claudiu Rogozan kinetoterapeuta is.

Az érkezők közül már szóltunk Vlad Muţiu kapusról, Laurenţiu Rusról és Daniel Novacról, a negyedik visszatérőnek számít, hiszen Alexandru Negrean a fekete-fehéreknél nevelkedett. A 19 esztendős középpályás hat évvel ezelőtt a Konstancai Viitorulhoz távozott, amellyel az UEFA Youth League-ben is szerepelt. A múlt idényben Negrean 13 mérkőzésen lépett pályára a II. ligában szereplő Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Jövő Pandúrok játékosaként, de játszott a korosztályos válogatottakban is.

ELHUNYT ADRIAN COCAN EGYKORI FOCISTA ÉS EDZŐ

Ötvenegy éves korában szívinfarktusban elhunyt Adrian Cocan, aki a Tordai Üveg Aranyosnál kezdte karrierjét, de játszott a két kolozsvári együttesnél, az UFC-nél és a CFR-nél is. Cocan még megfordult ezenkívül a Vajdahunyadi Corvinnál és a Besztercei Glóriánál. Az utóbbi időben egy másik U-s játékossal, Stelian Gherman együtt nevelőként dolgozott a Gavroche Gyermekellátó Központban.

VÍZBE FULLADT A KÉTSZERES VILÁGBAJNOK AUSZTRÁL HÓDESZKÁS

Vízbe fulladt Alex Pullin, az ausztrálok kétszeres világbajnok hódeszkása. A tragédia szerdán történt a Gold Coast egyik strandjának közelében. A sportoló egyedül indult szigonyos halászatra és sziklaugrásra, a holttestét pedig egy mesterséges zátonyon találták meg. A kiérkező orvosi csapat megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel. A 32 éves Pullin vitte az ország zászlóját a 2014-es szocsi téli olimpia megnyitóján. Világbajnoki címeit 2011-ben és 2013-ban szerezte, és ott volt a 2010-es vancouveri, majd a 2018-as pjongcsangi ötkarikás játékokon is. Utóbbin hatodik helyen végzett. Geoff Lipshut, az ausztrál téli sportokat felügyelő intézet ügyvezetője azt mondta: Pullin a múlt hónapban a visszavonulás mellett döntött, de hivatalosan ezt még nem jelentette be.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...
Ciprian Deac a CFR 1907 gólkirálya
Walking Dead a középkorban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ