Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

CFR 1907: ARLAUSKIS MARAD AZ IDÉNY VÉGÉIG

Sajtóértesülések szerint az idény végéig hosszabbított az éllovas Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapatával a litván Giedrius Arlauskis kapus. A 32 éves hálóőr tehát még egy hónapot marad, utána valószínűleg a szaúd-arábiai Al-Shabab FC-hez távozik. Arlauskis három éven át segítette csapatát, amellyel két bajnoki címet és egy Szuperkupa-győzelmet ért el, korábban pedig bajnok és Román Kupa-győztes volt az FCSB-vel, majd szintén bajnoki címet nyert az Urziceni-i Unirea játékosaként.

U FC: DORIN GOGA HOSSZABBÍT

Továbbra is számíthat veterán vezéregyénisége játékára a Kolozsvári U FC, Dorin Goga egy évvel meghosszabbította szerződését a fekete-fehérekkel. A csatár csütörtökön töltötte be 36. életévét. Ha nem született volna megegyezés, a támadó valószínűleg szögre akasztotta volna a focicsukát. Adrian Falub legénysége különleges körülmények, egészségügyi óvintézkedések mellett szerdán megtartotta az első edzését a kolozsvári Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban.

U-BT: VENEZUELAI IRÁNYÍTÓT IGAZOLTAK

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata leigazolta a venezuelai válogatott Gregory Vargas védőt az izraeli Maccabi Haifa. Vargas a nemzeti csapatban részt vett a 2019-es világbajnokságon és a riói olimpián. A főleg védelmi feladatokat ellátó 180 cm magas kosaras 1986. február 18-án született Ocumare del Tuyban, sportkarrierje kezdetén szülőhazáján kívül még mexikói és Puerto Ricó-i együtteseknél fordult meg. A játékirányító 2015-ben igazolt Latin-Amerikából a Maccabihoz, de játszott még a francia SLUC Nancy (Franţa) és a spanyol Baloncesto Fuenlabrada együttesében is. Vargast kétszer választották a legjobb védőnek az izraeli bajnokságban, ahol kétszer az All-Star Game-ben is játszott. Válogatottként két arany- és egy ezüstérmet szerzett a Dél-Amerikai Játékokon, 2017-ben a legjobb játékosnak (MVP) választották. Az U-BT korábban leigazolta a bosnyák Andrija Sztipanovicsot és szerződést hosszabbított több játékosával: név szerint a litván Donatas Tarolisszal, az amerikai Patrick Richarddal, a horvát Karlo Zganeccel, továbbá Ştefan Grasuval, Vida Dáviddal és Kuti Nándor-Leventével.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Spanyol Nagydíj: Hamilton hatodszor ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
Szolidáris felelősségvállalás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ