Romániai zenészek léphetnek fel az EC színpadain
Vissza

Romániai zenészek léphetnek fel az EC színpadain

Az Electric Castle fesztivál közönsége előtt léphet fel öt hazai zenekar és nyolc DJ az Own the stage (Birtokold a színpadot) nevű versenyen, amelyen a fesztivál szervezőgárdája a pályakezdő zenészeknek biztosít teret. A verseny nyertese az EC valamelyik színpadán is felléphet – tájékoztatnak a szervezők.

Tavaly összesen négy zenekarnak és tíz DJ-nek adatott meg a lehetőség, hogy a fesztiválközönségnek játsszon, idén viszont öt kezdő zenekarnak, zenésznek és nyolc karrierje elején álló lemezlovasnak biztosítanak fellépést. Az idei nyertesek több tízezer ember előtt zenélhetnek, azoknak, akik a Florence+The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, Thirty Seconds to Mars vagy a Bring Me The Horizon koncertjeire érkeztek.

A zenekarok, zenészek június 4-ig, a DJ-k június 11-ig nevezhetnek a versenyre az Electric Castle weboldalán (www.electriccastle.ro) vagy a fesztivál Facebook-oldalán. A zenekaroknak a nevezéskor egy saját dalról készült felvételt kell feltölteniük a weboldalra. A DJ-k pedig egy saját, legalább 30 perces, Mixcloudra feltöltött és legalább 150 hallgatóval rendelkező mix-szel tudnak nevezni.

A nevezéseket az EC képviselőiből, valamint szakemberekből álló zsűri bírálja, a zsűri értékelése közönségszavazással egészül ki. A verseny döntőjébe összesen 8 zenekar vagy zenész kerül be, akik június 12-én, a bukaresti Control clubban szervezett showcasen méretkeznek meg. A döntő után választják ki azt az öt zenekart, zenészt, akik július 17–21. között az EC színpadain léphetnek fel. A DJ-verseny nyerteseit június 13-án hirdetik ki.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kormányfő: a szabadban kocogóknak nem ...
Megőrizte veretlenségét a Kolozsvári ...
Úzvölgyi katonatemető - Több százan ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ