Esőben, sárban startolt az Electric Castle

Esőben, sárban startolt az Electric Castle
A négyszeres Grammy-díjas Damien Marley koncertjével és rekordszámú résztvevővel startolt a bonchidai Bánffy-kastélyban szervezett Electric Castle fesztivál hatodik kiadása szerdán. A július 18-22 között zajló zenei fesztivál nyitónapján 33 ezren látogattak a Kolozsvár környéki településre, és ahogyan az a fesztiválhoz illik, szakadó esőben bulizták végig az első nagykoncertet, amelyet a híres reggae énekes, Bob Marley fia adott.

ÖSSZEFOGLALÓ

– Néhány éve szeretnénk már eljutni Romániába, tudtuk, hogy nagyon várják az érkezésünket, de a valóság felülmúlta az elképzeléseinket. Remélem lehetőségünk lesz hamarosan újra találkozni – mondta el a koncert után Damian Marley, aki első alkalommal lépett fel Romániában, és akinek az EC-s fellépése egyike a nagyon kevés európai koncertjeinek.

Andi Vanca, a rendezvény igazgatója elmondta: 200 ezer ember részvételére számítanak a rendezvény idején. A rendezvény igazgatója ugyanakkor felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy készüljenek fel a változó időjárásra, meleg ruhák, gumicsizma és esőkabát viselését javasolta.

A rendezvény nyitónapját csak az „feketítette be” – természetesen a sáron kívül –, hogy a fesztivál egyik fő fellépője, a brit London Grammar együttes betegség miatt lemondta a hétvégi koncertjeit, így az Electric Castle szombati napjára betervezett fellépést is. A fesztivál szervezői közölték: mindent megtesznek annak érdekében, hogy pótolják az indie-pop zenét játszó brit zenekart, új fellépőt, zenekart keresnek, így az utolsó száz méteren. Ugyanakkor arról is tájékoztatták a fesztiválozókat, hogy a szombati napra szóló napijegyek árát, amennyiben azokat nem használják fel, a fesztivál lejárta után visszatérítik. Az érintettek erre vonatkozó igényüket e-mailben közölhetik.

Ma Mura Masa, Excision és Son Lux is zenél, a szombaton a The Bloody Beetroots, Richie Hawtin lép fel, a rendezvényt vasárnap a brit énekesnő, Jessie J koncertje zárja majd. Az ötnapos rendezvény 9 színpadán 300 zenész lép fel. De nemcsak a koncertekre érdemes kilátogatni, egész napos programok várják az érdeklődőket, cirkuszi előadás, beszélgetések, különböző játékok is szerepelnek a programban, de akár a fesztivál strandjára is kinézhetnek a fürdőzni vágyók.

A szervezők arra kérik a fesztiválozókat, hogy busszal vagy vonattal közlekedjenek Kolozsvár és Bonchida között. A buszok folyamatosan közlekednek Kolozsvárról a Horia Demian Sportcsarnoktól és a Iulius Mall bevásárlóközponttól indulnak, visszafele pedig a Mărăşti piacon és a Horia Demain Sportcsarnoknál van megállójuk. Ugyanakkor minden, a bonchidai vasútállomást érintő vonat is megáll a faluban.

FOTÓ FORRÁSA: FACEBOOK/ELECTRIC CASTLE