Roland Garros: Gálfi Dalma egy lépésre a főtáblától
Vissza

Roland Garros: Gálfi Dalma egy lépésre a főtáblától

Gálfi Dalma két játszmában, 6:2, 6:3-ra legyőzte az olasz Martina Di Giuseppét a francia nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában, így már csak egy lépés választja el élete első Grand Slam-főtáblás szereplésétől. A versenyben maradt öt román selejtezős lány közül három jutott az utolsó fordulóba a Roland Garroson.

A világranglistán 236. magyar lány a horvát Jana Fett (233.) legyőzése után (6:0, 2:6, 6:4) csütörtökön az olasz Martina Di Giuseppével (195.) csapott össze a Roland Garros selejtezőjének második fordulójában. Gálfi az első játékban két bréklabdát is hárított, utána már magabiztosan hozta az adogatásait, miközben kétszer is elvette az olasz szerváját, így 6:2-vel megnyerte a szettet. A második felvonásban ugyancsak Gálfi került először brékelőnybe (3:1), Di Giuseppe innen még visszakapaszkodott (3:3), de a magyar versenyző 4:3-nál ismét brékelt, majd egy love gémmel befejezte a találkozót (6:3). A mérkőzés 1 óra 21 percet tartott.

Gálfi Dalma huszonkét évesen először jutott be a Grand Slam-torna selejtezőjének 3. fordulójába, és a főtáblára kerüléshez már csak egy meccset kell sikerrel megvívnia: ezt pénteken az amerikai színekben versenyző Varvara Lepchenkóval (183.) vívja, aki nyolc évvel ezelőtt még a 19. helyen állt a WTA világranglistáján.

A román teniszezők közül Monica Niculescu, Irina Maria Bara és Elena-Gabriela Ruse léphetett tovább. Az első nagy küzdelemben 2 óra és 38 perc után rázhatott kezet a bolgár Elitsa Kosztovával, a második egy szoros és egy sima szettel verte 86 perc játék után a brit Harriet Dartot, míg az utolsó az amerikai Francesca Di Lorenzót búcsúztatta egy óra és 35 perces meccsen. Niculescu következő ellenfele az orosz Vera Zvonarjeva, Barának a holland Richel Hogenkamp, míg Ruse osztrák ellenféllel, a 17. kiemelt Barbara Haasszal játszik a főtáblára jutásért.

Nem folytathatja Jacqueline Cristian és Laura Ioana Paar, mindkettő súlyos vereséget szenvedett. Előbbi az argentin színekben versenyző Nadia Podoroskától kapott ki egy óra és 17 perc alatt, utóbbi pedig röpke 67 perc alatt szenvedett vereséget a második favorit ukrán Marta Kosztyjuktól.

Eredmények, Roland Garros, női egyes, selejtező, 2. forduló: Gálfi–Di Giuseppe (olasz) 6:2, 6:3; Niculescu (16.)–Kosztova (bolgár) 6:0, 6:7 (1), 6:3; Bara–Dart (brit) 7:5, 6:2, Ruse–Di Lorenzo (amerikai) 6:2, 7:5; Podoroska (argentin)–Cristian 6:0, 6:4; Kosztyjuk (ukrán, 2.)–Paar 6:2, 6:2.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ