Rajtra készen a Tordai Üveg Aranyos
Vissza

Rajtra készen a Tordai Üveg Aranyos

Augusztus 24-én, szombaton elkezdődik a küzdelem a pontokért a III. ligában is. Kolozs megye csapatai az 5. csoportban szerepelnek. Köztük található a Tordai Üveg Aranyos FC is, a tájrész egyik ismert alakulata, amely Román Kupával dicsekedhet (1961-ben a Bukaresti Rapidot győzte le a döntőben), és éveken keresztül a másodosztályban is játszott.

ERKEDI CSABA

Costică Olariu edző rendelkezésére húsz játékos áll, ebből tizenhat tordai születésű (elmúltak az idők, amikor az Aranyos-parti együttesében inkább kolozsváriak játszottak). Örvendetes tény, többségük a helyi gyermekközpont neveltje, tehát nem kellett szomszédba menni ifikért. Az idei nyár utolsó előkészületi összecsapásán (amely hivatalos meccs volt a Román Kupa országos szakasza második fordulójában, a Kolozsvári Egészség ellen, eredmény 2–3 volt) a tordaiak a következő összeállításban szerepeltek: R. Pop – Pârv, Ionescu, Sălăgean, Marcu – Salcău, Fl. Dan,  Paleoca, Savu – Varodi, Oltean; tartalékok: Bria, David és Chişu.

Az új idény első fordulójában a Tordai Üveg Aranyos hazai pályán a Nagybányai Minaur gárdáját fogadja. A mérkőzésre augusztus 24-én, szombaton 18 órai kezdettel rendezik. Az elmúlt bajnokságban a máramarosiak az élbolyban végeztek.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai bántalmazás: van okunk az ...
Szabó István nem veszi át a ...
Újabb eseményt szerveznek a kolozsvári ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ