Ragadj rá a Pénzmágnesre!
Vissza

Ragadj rá a Pénzmágnesre!

Ezzel a felhívással hirdette meg, immár hatodik alkalommal, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel partnerségben, középiskolások számára azt a pénzügyi vetélkedőt, amelyet tegnap délután indítottak útjára a főkonzuláson.

Mile Lajos főkonzul a sajtónak elmondta, hogy a Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című vetélkedőre október 29-ig regisztrálhatnak a személyes pénzügyek iránt érdeklődő diákok. Az egyéni verseny első, online fordulójára október 30-án kerül sor, a döntő pedig november 30-án lesz Kolozsváron a legjobb eredményt elért húsz diák számára.

A vetélkedőre való nevezés díjtalan. Az idei verseny kárpátaljai magyar diákok bevonására összpontosít (tavaly már felvidékiek és délvidékiek is bekapcsolódtak), ezért a beregszászi magyar főkonzulátuson is toborzó sajtótájékoztatót szerveznek. A döntőben a legjobban teljesítők értékes jutalomban részesülnek, amelyek elbírálásáról egy szakmai zsűri dönt majd. Az első három helyezett készpénzjutalmat (500, 300 és 200 euró értékben) kap, de különdíjak is várják az érdeklődőket. A versenyre mindenkinek egyénileg kell bejelentkeznie a www.penzmagnes.ro oldalon. Ahol megtalálhatók a versenyszabályok és a felkészüléshez szükséges anyagok.

Rácz Béla Gergely, az RMKT alelnöke, egyetemi oktató szerint fontos az általános pénzügyi műveltség gyarapítása, mert Románia ebben a tekintetben Európában hátulról a harmadik helyet foglalja el. Bitai László, a Magyar Mágnás Egyesület elnöke, a Pénzmágnes vetélkedő szakmai vezetője szerint is az alapfogalmakat minden fiatalnak meg kell tanulnia, függetlenül attól, hogy milyen pályára készülnek. Ezért azt tanácsolja a jelentkezőknek, hogy vegyék komolyan az elsajátítandó anyagot, mert tavaly a regisztráltak egyharmada lépett vissza a vetélkedőből, a valós versenyzők száma pedig 228 volt.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ