Lezajlott a V. Pénzmágnes első fordulója

Lezajlott a V. Pénzmágnes első fordulója
Az előző éveknél nagyobb versenyzői aránnyal zárult az V. Pénzmágnes – Kulcs a gyarapodáshoz vetélkedő első, online fordulója. A 326 beregisztrált diákból végül 228-an teljesítették a versenyfeladatokat, és küzdöttek meg a döntőbe jutásért.

A vetélkedő első fordulójában ötven, egyenként két-két pontot érő kérdést kellett megválaszolniuk a versenyzőknek, úgy, hogy egy kérdésre egy percnyi gondolkodási idő jutott. Az idei legjobb válaszadó 98 pontot ért el, míg a döntőbe jutottak között a legkisebb pontszám a 60 volt. A november 29.-i döntőben a tananyaghoz kapcsolódó kérdések mellett már esettanulmányokat oldanak meg a diákok, valamint számításos feladatra is kell számítani.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület által, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében szervezett egyéni gazdasági vetélkedő idén már nemzetközi jelleget öltött, Erdély mellett Felvidékről és Délvidékről is jelentkezhettek a közgazdaságtan iránt érdeklődő diákok. A régióbeli sokszínűség a döntősök – egyelőre csak betűrendben közölt – névsorán is látszik: a húsz legjobb diák között arányosan vannak erdélyi diákok és felvidéki illetve vajdasági tanulók is. A döntősök teljes névsorát megtalálhatják a www.penzmagnes.ro oldalon.