Összművészeti diáktábor Feketelakon
Vissza

Összművészeti diáktábor Feketelakon

Július harmadik hetében ismét megszervezte, idén ötödször a Feketelaki Összművészeti táborát a szamosújvári Téka Alapítvány a táborközpontban. Idén Bordás Attila koreográfus, Makkai Bence vizuális művész, Farkas György rendező, Márton Evelin írónő, Láng Dani zenész, Demeter Réka pszichológus volt a meghívott, Debreczeni Orsolya és Budai Annamária pedig a szervezők.

– Mint minden alkalommal, idén is új szlogennel bővültünk. Az Én-Te-Ő-Mi-Ti-Ők „fogalmát” rendesen kiveséztünk. Jól megszokott, és új mentoraink pedig a cél eléréséhez rendesen megdolgoztattak, illetve valami új felfedezéséhez mutatták az utat. Projektünk elindulásakor először önismereti, majd egymás megismerésével foglalkozó tréninget tartottak nekünk, amivel sikerült színes csapatunkat jól összekovácsolni. Ezután már azonos céllal és közös erővel tudtunk tovább dolgozni, és haladni utunkon. Reggeli tornával, bizalomjátékokkal, tréningekkel, jókedvvel utolsó napra beérett „gyümölcsünk”, és kisfilm formájában bemutattuk a táborban tanultakat, mindazt, amivel a hét során és gazdagodtunk – mesélte Kiss Csenge, XI.-es diák, a tábor résztvevője.

A szervező, Debreczeni Orsolya magyartanár szerint már mag a téma is nagy kihívás volt, hiszen a középiskolás korosztály számára a legnehezebb az én-től a mi-ig eljutni. Ugyancsak újdonságnak számított a Láng Dani által vezetett zenei tevékenység, amelyen hétköznapi tárgyakból kreált hangszereket lehetett kipróbálni. Ezek megszólaltatásához csend napot tartottak, amikor bekötött szemmel hallgatták a Dani hangszerei által kiadott zörejeket, hangokat. A 25 magyarországi és erdélyi (Maroshévíz, Temesvár, Segesvár, Szamosújvár) diákra más érdekes feladat is várt: egy társukkal összekötve végezték napi teendőiket. Így a „te” is más megvilágítást kapott.

A 14-17 éves diákok kiírták magukból élményeiket, ami a táborzáró kisfilmek alapját képezte. A fiatalok úgy vélték, újabb sikeres tábort zártak, számtalan különleges élménnyel, barátsággal gazdagodtak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csíksomlyói búcsú: zarándokok nélkül, a ...
Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...
IMAS - Erősödnek a kis pártok, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ