Országos online konzultáció a házi feladatok kapcsán
Vissza

Országos online konzultáció a házi feladatok kapcsán

Az oktatási minisztérium és a Neveléstudományi Intézet a házi feladatok témakörében szervez országos, internetes véleménykutatást november 7-20 között. Az internetes kérdőívek kitöltése a rendszerben tapasztalt rendellenességeket hivatott kiküszöbölni, és a házi feladatokat szabályozni.

Kovács Irén Erzsébet, kisebbségi oktatásért felelős államtitkár nagyon fontosnak tartja a házi feladatok mennyiségének és nehézségi fokának gyermekbarát módon történő szabályozását, ezért nagy szükség van a fent említett online konzultációra.

„Az 5893/2016-os miniszteri rendelet alapján az elemi iskolások legtöbb egy órát, az öt-nyolc osztályosok legtöbb két órát tölthetnek a házi feladataik elvégzésével. Ennek ellenére a jelenlegi oktatási rendszerben a gyermekek mégis túlterheltek, hiszen vannak, akik napi kilenc-tíz órát foglalkoznak a tanulmányaikkal, megfosztva magukat szabadidejük jelentős részétől. Ez rombolóan hat úgy a mentális, mint a fizikai egészségükre. Úgy vélem, hogy fontos az otthoni, önálló gyakorlás, tanulás és ismétlés, de  szem előtt kell tartanunk gyermekünk egészségét, hogy kipihenje magát, jól aludjon, jó kapcsolata legyen a környezetével, és lehetősége legyen játszani, kikapcsolódni, sportolni. Ezek szerepe sem elhanyagolható, hiszen alapvetően befolyásolják a gyermek tanulási képességeit, figyelmét, memóriáját, viselkedését, problémamegoldó-képességét”– véli az államtitkár.

Az online kérdőíveket az oktatók, a diákok és a szülők számára állították össze és a következő címeken érhetők el:  

* Oktatók számára: https://www.surveymonkey.com/r/teme_cadre_didactice

* Diákok számára: https://www.surveymonkey.com/r/teme_elevi

* Szülők számára: https://www.surveymonkey.com/r/teme_parinti


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az RMDSZ nem támogatja a román ellenzék ...
Elfogadta a nyugdíjtörvényt a ...
Igazi „csemegével” készül a Kolozsvári ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ