Nyitott kapuk éjszakája a Román Színházban
Vissza

Nyitott kapuk éjszakája a Román Színházban

December 8-án, szombaton délután 6 órától éjjel 1 óráig nyílt napot szervez a kolozsvári Román Színház. Az eseményen begyűlt adományokat egy 25 éves lány egészségének helyreállítására fordítják.

Az Amerikában autóbalesetet szenvedett egyetemi hallgatót – aki nyári diákmunkán tartózkodott az Egyesült Államokban –  már többször megműtötték. A nyílt nap szervezői szeretnének 10 000 lejjel hozzájárulni  a kolozsári kezeléséhez, az adományozók egy tombolán vehetnek részt, amelynek eredményeit aznap éjfélkor hozzák nyilvánosságra, olvasható az intézmény közleményében.

A nyitott kapuk éjszakáján  több érdekes rendezvényre kerül sor. Az első esemény 18–19:20 óra között zajlik a nagyszínpadon: 100 percen át román népi táncokat láthatunk, de a közönséget két szakképzett táncos vezeti be a román néptánc világába. 19:30–19:50 között pedig a színpadon mutathatja be tánctudományát a tanfolyam 20 résztvevője, akik  életkora legkevesebb 16 év; 20–20:50 óra között Hunyad megyei román népzenét hallgathatnak az érdeklődők a kolozsvári zeneakadémia Icoane együttesének előadásában.

21–21:30 óra között a Román Színház művészeiről és közönségéről vetítenek kisfilmet. 21:40–22:40 között válogatást láthatunk az elmúlt száz év román színházi alkotásaiból. 22:50–23:50 óra között kerekasztal-megbeszélésre kerül sor.

Az éjféli tombola kisorsolása után éjjel 1 óráig színdarabok kísérőzenéit hallgathatják meg a résztvevők.

A harmadik emeleti előcsarnokban este 7 és 8 óra között Diana Buluga, Elena Ivanca, Romina Merei, Cătălin Herlo, Ioan Isaiu, Ovidiu Crișan színművészekkel beszélgethet a közönség, a találkozón román költők verseiből hallgathatnak meg néhányat a jelenlévők.

A második emeleti előcsarnokban 18–21 óra között karácsonyi díszeket és üdvözleteket készíthetnek az odalátogatók, de karácsonyi vásárt is szerveznek. Ugyancsak itt tekinthetik meg az érdeklődők Iszlai József Mâna mea-Forța mea (Kezem-Erőm) videóinstallációját is.  


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eltérő járványellenes stratégiával ...
Melyik vakcina is beadható a 12-17 ...
Milák Kristóf Európa-csúccsal ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ