Mihăileanu-premier a TIFF-en
Vissza

Mihăileanu-premier a TIFF-en

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) lesz Radu Mihăileanu a Szerelem története című, első angol nyelvű nagyjátékfilmjének a romániai bemutatója. A különleges bemutatón részt vesz a film rendezője és Derek Jacobi, jeles brit színész is, aki a film egyik főszereplőjét alakítja. Az érdeklődők az alkotást június ötödikén, a főtéri szabadtéri kivetítőn tekinthetik meg – olvasható a fesztivál közleményében.

A forgatókönyvet, Nicole Krauss azonos című bestsellere alapján, szintén a rendező írta. A filmben nyomon követhetjük Léo és Alma, két lengyelországi zsidó fiatal szerelmi történetét, akiket a második világháború választott el egymástól, talán örökre.

– Amikor első alkalommal elolvastam Nicole Krauss regényét, olyan érzésem támadt, mintha ismertem volna az összes szereplőt, mintha bennem lettek volna eddig is. A történet magába foglalja mindazokat a témákat, amelyeket én is imádok: a szerelem ereje, az a képessége, hogy át tud szárnyalni évszázadokat, kontinenseket, generációkat, háborúkat, kultúrákat, bizonyítva, hogy mindannyian itt vagyunk és életben vagyunk – mondta el a fesztivál szervezőinek a rendező.

A francia-kanadai-belga-román koprodukcióban született film több jelenetét Romániában, Dank nevű településen, illetve a kolozsvári Sétatéren és a mellette lévő Kémia Karon forgatták. A filmben Derek Jacobi mellett feltűnik még Gemma Arterton, aki Jacobi szerelmét alakítja, Sophie Nélisse, akit A könyvtolvajból ismerhetünk, illetve Elliott Gould amerikai színész is.

(Borítókép: Jelenet a Szerelem története című filmből.)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: Trófeával búcsúztatná ...
Erdélyben tájékozódott a magyarság ...
VIDEÓINTERJÚ - Ketten a kerékpáros ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nehéz lesz orvosként dolgozni műszaki ...
  • Import problémák
  • Dán krimik és új szépirodalom magyarul ...
  • Látszólag
  • Killyéni-emlékverseny: nagy harc ...