Kulturális eseményszervezést támogat a városháza
Vissza

Kulturális eseményszervezést támogat a városháza

Legtöbb 11,4 millió lejes keretből finanszíroz kulturális rendezvényeket Kolozsvár önkormányzata 2018-ban. A kulturális rendezvényekre szánt vissza nem térítendő támogatási keret a 2018-as városi költségvetés függvényében némileg csökkenhet. A támogatásra olyan civil szervezetek, magánszemélyek vagy jogi személyek pályázhatnak, akik a széles közönségnek szóló, helyi, országos vagy nemzetközi érdekeltségű kulturális projekteket bonyolítanának le. Az önkormányzat a projekteket legfennebb 90%-os arányban finanszírozza.

A pályázati kiírás célja az innovatív, interdiszciplináris, részvételi kulturális produkciók és művészeti alkotások létrehozásának bátorítása, olyan projekteké, amelyek hozzájárulnak Kolozsvár társadalmi fejlődéséhez. Az önkormányzat a kolozsvári kulturális szektort támogatná a pályázati kiírással, és megkönnyítené az ágazat más – például oktatás, kutatási – szektorral való együttműködését. A pályázat révén elősegítené a társadalmi kohézió minél magasabb szintű és minél többrétűbb megvalósulását, a kultúrák közötti párbeszédet, és népszerűsítené az etnokulturális sokszínűséget is. 

További célkitűzések a kísérleti, eredeti ötleten alapuló kezdeményezések bátorítása, az épített örökség és a kulturális hagyományok értékként való megjelenítése, a kulturális tapasztalatcsere, koprodukciók elősegítése, a kulturális termékek és azok előállítói mobilitásának ösztönzése, a helyi, országos és nemzetközi együttműködések támogatása, a közönségnevelés és a kulturális rendezvények elérhetőségének fokozása, az életen át tartó kulturális nevelés, a kulturális kutatás és interszekcionális kutatás elősegítése, kulturális témájú tanulmányok, jelentések és stratégiák kidolgozása, Kolozsvár láthatóságának és ismertségének növelése, a fiatal tehetségek támogatása, a kulturális ágazatban tevékenykedők szakértelmének növelése, és a kulturális téren tevékenykedő kolozsvári szervezetek fejlődésének elősegítése.

Az önkormányzat a következő típusú pályázatokat várja: kulturális, művészeti, oktatási témájú pályázatokat. Ebben a kategóriában a 2000/26-os kormányrendelet alapján létrehozott alapítványok vagy egyesületek pályázhatnak, akik kolozsvári székhelyű, állami fenntartású kulturális vagy oktatási intézményekkel társultak; a Cluj Never Sleeps program keretében zajló rendezvényekre vonatkozó pályázatokat; ifjúsági témájú pályázatokat; regionális kultúrát népszerűsítő pályázatokat; helyi kulturális pályázatokat; szociális témájú pályázatokat; a Kolozsvár 100 programhoz kapcsolódó pályázatokat.

A pályázati feltételeket a 2005-ben elfogadott 350-es törvény, és egyes esetekben az önkormányzat és a kedvezményezettek között megkötött vissza nem térítendő támogatásokra vonatkozó szerződés feltételrendszere szabja meg. A pályázatokat január 3-tól február 8-ig várja az önkormányzat. Minden pályázatot két példányban és CD-n kell benyújtani a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal iktatóirodájánál. A határidő után benyújtott pályázatokat az önkormányzat nem veszi figyelembe és kiegészítéseket sem fogad el. Az elbírálási procedúra február 9-től március 12-ig tart.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ