Konferencia-liga: mégis közvetítik a CFR-t, megbüntették a Sepsit
Vissza

Konferencia-liga: mégis közvetítik a CFR-t, megbüntették a Sepsit

Három romániai és két magyar csapat érdekelt a Konferencia-liga ma esti mérkőzésein. Bár tegnap még úgy tűnt, hogy ezúttal a Kolozsvári CFR összecsapását nem közvetítik a hazai tévéadók, a klub honlapja ma reggel közölte: mégis látható lesz a találkozó, mégpedig a Prima Sport 1 és a Digi Sport 2 adókon. Ma lép pályára a Sepsi OSK is, amelyet az európai szövetség megbüntetett – bár a klub fellebbezett, a ma esti mérkőzése nem lehet teltházas.

A Kolozsvári CFR ma esti ellenfele, a háromszoros fehérorosz bajnok és ugyanannyiszor kupagyőztes FC Sahtyor Szoligorszk első ránézésre szerény csapatnak tűnik, kerete alig több, mint 10 millió eurót ér, ám tudjuk: ennél kisebb csapat győzte le a vasutasokat a BL-selejtezők első fordulójában... Dan Petrescu legénységének célja – a trénert ismerve – ezúttal is az lesz, hogy a csapat ne kapjon ki, és így kedvező helyzetből várja a visszavágót, ám az, hogy a legutóbbi bajnoki fordulóban az együttes négy gólt szórt a Mioveni-i SK-nak, ad némi reményt arra, hogy a szerény ellenfeleket általában túlbecsülő edző esetleg a győzelemre fog játszani. A ma este 8 órakor kezdődő találkozót semleges helyszínen, a törökországi Adapazarıban játsszák .

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hazai pályán kezdi a harmadik kört, vendége a svéd Djurgardens IF lesz. A 12-szeres svéd bajnok játékoskerete mintegy 2 millió euróval ér többet a transfermarkt szakportál szerint, mint a sepsieké, így nagyon fontos lenne győzni ma este. A találkozó teltházas lehetne, ám a klub tegnap kénytelen volt leállítani a jegyértékesítést... Mint közleményéből kiderül, a szlovéniai Olimpija Ljubljana–Sepsi OSK találkozó mérkőzésmegfigyelőjének jegyzetei alapján a klubot az európai labdarúgó szövetség, az UEFA 10 ezer eurós büntetéssel sújtotta, valamint azzal, hogy a mai mérkőzésen köteles lesz 500 helyet szabadon hagyni. A svájci megfigyelő úgy értelmezte, hogy a sepsiszentgyörgyi szurkolók a mérkőzés 34. percében a már annyira megszokott Szentgyörgy! Szentgyörgy! skandálás mellett a karjaikat rasszista gesztussal emelték a magasba a szívüktől indítva. „Sajnos, volt már precedens más mérkőzésen, más csapat szurkolóinál, így azok kénytelenek voltak megváltoztatni e módját a karemelésnek – azóta szívüktől mindkét kezük emelésével mutatják a nagyvilágnak, hogy mennyire szeretik csapatukat” – összegzett a klub. A Sepsi találkozója a Pro Arena adón lesz látható élőben.

A Krajovai U szintén idegenben kezd, az ukrán Zorya Lugansk elleni találkozót Lengyelországban játsszák, és 20:30-tól a Digisport és a Primasport is közvetíti. Mint ismeretes, a FCSB már tegnap lapzártánk után lejátszotta Kl-mérkőzését a Dunaszerdahely – a szlovákiai Sepsi, ahogyan a román sportsajtó nevezte – együttesével.

A még versenyben maradt két magyar csapat közül a MOL Fehérvár FC hazai környezetben, a Kisvárda pedig idegenben kezdi a seljetezők harmadik fordulós párharcát. Utóbbi a norvég Molde vendégeként lép pályára, műfüves pályán, míg a fehérváriak a moldovai Petrocub Hinceşti ellen szerepelnek. Mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport, magyar idő szerint 19.00, illetve 20.55 órától.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kétszáz lejes utalványokkal támogatják ...
Köztéri defibrillátorokat helyeztek ki ...
DNA-mérleg: húsz év alatt 15 ezer ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ