Kishercegszemmel – Bemutató a Puck Bábszínházban
Vissza

Kishercegszemmel – Bemutató a Puck Bábszínházban

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regényére építi legújabb előadását a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata. A Vadas László rendezésében színpadra állított, Kishercegszemmel című előadás premierje november 23-án, szombaton lesz, a produkciót a társulat délelőtt 11, majd délután 5 órától játssza – olvasható az intézmény közleményében.

„Az előadás az emberi útkeresés, a magunkra találás, a bennünk lévő gyermeki énhez való visszatérés folyamatait mutatja meg a mozgás, a látvány és a zene eszközeivel. Ötletadó szövege Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye, amelynek főhőse a tisztaság, ártatlanság és felszabadult életöröm jelképe. A felnőtt ember a különböző szociális és hatalmi konvenciók és előítéletek rabjaként jelenik meg, ám a történet során sikerül megtalálnia a módját annak, hogy szembenézzen saját átalakulásával és visszataláljon a játékhoz, a gyermeki én természetes tisztaságához és ezáltal a gyermeki lét könnyedségéhez. Nézőként is feltehetjük magunknak a kérdést: nekünk sikerül-e néha?”, olvasható a közleményben.

Az előadásban Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő, Jakabfi Ivett m.v. látható, a díszletet Albert Alpár, a jelmezeket Borsos Viola tervezte. A Domokos Előd által szerzett zenére a koreográfiát Jakab Melinda készítette.

(Fotó: Puck Bábszínház)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, ...
Utasszámhoz igazítják a közszállítási ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ