Kezdődik a 2020/2021-es évad a Puck Bábszínházban
Vissza

Kezdődik a 2020/2021-es évad a Puck Bábszínházban

Csökkentett nézőszámmal, óvintézkedésekkel, de töretlen lelkesedéssel várja közönségét a kolozsvári Puck Bábszínház szeptember 19-20-án, a román és magyar társulat évadnyitó előadásaira, olvasható az intézmény közleményében.

Nagy utat jártak be az előadások, több héten keresztül az online térben, Facebookon lehetett csak őket megtekinteni, majd a IV. WonderPuck Utcai Fesztivál ideje alatt a Bánffy-palota udvarában és más szabadtéri helyszíneken. Szeptember 19-től viszont ismét székhelyén várja közönségét a bábszínház.

Elsőként a Varga Ibolya által rendezett Jancsi és Juliska című előadás tekinthető meg szeptember 19-én, szombaton, 11:00 órától. A négyéves kortól ajánlott előadás a klasszikus mese vonalát követi, de a főszereplők, valamint a Favágó és a Boszorkány alakja mellett megjelenik a falánk Macska, a torkos Medve, valamint a játékmester szerepét betöltő Csipet manó figurája is. Előadja Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Kötő Áron és Domokos Szabolcs.

Vasárnap, szeptember 18-án várja közönségét a román társulat az idei évad első bemutatójával, a Vasilache și Marioara în jurul lumii (Vasilache és Marioara a világ körül) című előadással. Miután Vasilache és Marioara megunja a mindennapokat a házikójuk falain belül, úgy döntenek, ideje beutazni a világot. Nem tudják, hogy mi vár rájuk, vagy, hogy hány kalandon kell keresztül menniük, de kitartóan utazgatnak téren és időn át. Az előadás zeneszerzője, látványvilágának megalkotója és rendezője Ionuț Constantinescu. Előadja Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu és Robert Trifan. A bábelőadás ajánlott alsó korhatára öt év.

Az egészségügyi óvintézkedések értelmében ajánlott kezdés előtt harminc perccel érkezni, mivel a bejáratnál kézfertőtlenítésre és lázmérésre kerül sor. Továbbá, az előadás teljes ideje alatt kötelező a maszk viselése, írják a közleményben.

(Borítókép: Jelenet a Jancsi és Juliska című előadásból)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szemétellenes összefogás a „szőke” ...
Négy új trolibuszjárat közlekedik ...
Koronavírusos betegek kezelése – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ