Károly herceg belföldi nyaralásra bíztatja a romániaiakat
Vissza

Károly herceg belföldi nyaralásra bíztatja a romániaiakat

Károly walesi herceg arra biztatja a román állampolgárokat, hogy idén az országban töltsék a pihenőszabadságukat, fedezzék fel Románia szépségeit. Erről egy nemrég készült kisfilmben beszél, amelyet a Kovászna megyei Zalánpatakon levő birtokán mutattak be.

Az ötperces filmet Charlie Ottley brit újságíró készítette, aki a Romániát népszerűsítő brit dokumentumfilm-sorozat, a Wild Carpathia producere is.

Károly herceg elmeséli a filmben, hogy 20 évvel ezelőtt járt először Romániában, amely különleges helyet foglal el a szívében, otthon érzi magát az országban.

Ugyanakkor arra buzdítja a romániaiakat, hogy mivel a világjárvány miatt az országok nagy része lezárta határait, használják ki az alkalmat és töltsék itthon a szabadságukat, fedezzék fel az országot, legyenek büszkék annak természeti adottságaira, vadvilágára, gasztronómiájára, hagyományaira, kultúrájára.

Károly herceg sajnálatát fejezi ki, hogy a járvány miatt idén nem látogathatott el Romániába, de azt mondja, továbbra is síkra száll az ország „egyedi kincseinek” védelme mellett.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában ismét meghaladta az 500-at a ...
Tetemes bírság a Mozi+-nak rossz ...
Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ