Tengerpart mindenkinek – akár 70%-kal olcsóbban

Tengerpart mindenkinek – akár 70%-kal olcsóbban

Szeptember másodikán rajtol a Tengerpart mindenkinek, az árak 150 lejtől kezdődnek, és az üdülési csekkek is felhasználhatók. Félszáz szállodánál több jelentkezett a programba, ám a Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetségének (FPTR) közlése szerint többen is lennének, de sokan munkaerőhiány miatt visszautasították a részvételt.

A program keretében 150 és 600 lej közötti összegbe kerülhet egy hét nyaralás a Fekete-tenger romániai partszakaszán. Mintegy 12 000 hely áll rendelkezésre.

A turisztikai munkáltatói szövetség pénteken arról tájékoztatott, hogy a szociális program azokat a turistákat célozza meg, akik a szezon végén egy hetet a tengerparton töltenének, mivel kevesebb pénzt tudnak nyaralásra fordítani, mint amennyibe a nyári idényben, július-augusztusban kerülne az üdülés.

„A Tengerpart mindenkinek program keretében az árak akár 70 százalékkal alacsonyabbak, mint csúcsidényben” – mutat rá a szövetség sajtóközleménye.

Az immár 16 éve útjára indított program különben az egyetlen romániai szociális projekt, amit teljes egészében az üzleti szféra fedez.

Az FPTR közleménye ugyanakkor arra is kitér, hogy az idegenforgalmi ágazatnak – főként a tengerparti szállodáknak – idén „soha nem látott” munkaerőhiánnyal kell megküzdeniük, sok szálláshely azért utasította vissza a szeptemberi foglalásokat, mivel nem áll a rendelkezésére a megfelelő létszámú személyzet.

„Ennek ellenére mostanáig 54 szálloda jelentkezett a programba, amelyek 3000 helyet kínálnak 5 turnusban. Ezeket a helyeket a partner utazási irodák, illetve viszonteladóik értékesítik, vagy közvetlenül a szállodában lehet foglalni, az ár ugyanaz.