Játékosság és innováció: egyedi élményeket ígér az EC
Vissza

Játékosság és innováció: egyedi élményeket ígér az EC

Éjjel-nappal, 24 órából 24-ben különféle tevékenységekkel foglalkozhatnak az idei Electric Castle résztvevői – írták legutóbbi közleményükben a szervezők. Újdonságnak számítanak idén a New Media Castle-nek nevezett, különleges installációk, amelyek a kastély építészeti adottságaira alapozva teremtenek egyedi élményt.

„Anyagtalan architektúrát teremtünk, új dimenziót adunk a műemléképületnek, s a közönségnek lehetőséget kínálunk arra, hogy az eddigiektől eltérő, újszerű módon fedezze fel a kastély falait, tereit” – fogalmazott a New Media Castle projekt kurátora, Alex Czetwertynsk digitális művész. Mint kiemelte, a fesztivál a folyamatos innovációra törekszik, ennek a hozzáállásnak a jegyében alkotta meg a nyolc, Európából, Japánból s az Egyesült Államokból származó művész az újmédiás installációkat. „Ezek világszinten is élvonalbeli alkotások, és a technológia segítségével párbeszédet teremtenek a fény, a hang, az építészeti tér között” – magyarázta a kurátor. Említést tett arról, hogy a lézer-effektusokat és hologrammokat Matthew Shcreiber, a video-mapping projektet Oliver Ratsi francia művész, az új perspektívákat teremtő installációt Shohei Fujimoto japán alkotó dolgozta ki. A világ különböző részein tevékenykedő művészek mellett a kolozsvári Művészeti és Formatervezői egyetem diákjai számára is lehetőség nyílt, hogy újmédiás munkáikat a fesztiválon bemutathassák – derül ki a közleményből.

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy a „like-ice”, azaz „jég-szerű” technológia segítségével egyfajta műjégpályát is kialakítottak az Electric Castle-birodalomban. A jégpályát az úgynevezett Booha Mansion bulihelyszín környékén helyezték el, ahonnan kiváló kilátás nyílik a kastélyra, így a korcsolyás selfie-fotókhoz is teljesen megfelelő. A filmkedvelők, mozirajongók számára a kastély mögött egy hatalmas vetítővásznat állítottak fel, ahol minden este filmeket s animációkat vetítenek majd.

„A koncerteket, bulikat követő reggeleken, a Mindenféle aktivitás sátrában jógagyakorlatokat is végezhetnek a fiatalok, hogy aztán újabb aktív napjuk kezdődhessen” – írják a szervezők. Ebben a sátorban a nappali órákban műhelyfoglalkozások s vetélkedők is zajlanak. Az Érzékek játszóterén interaktív foglalkozásokat, zenei és vizuális élményeket ígér az Electric Castle. Akárcsak tavaly, idén is próbálkozhatnak a merészebbek a reverse bunjee-val, azaz a fordított bunjee-ugrással, amelynek során több tíz méterre dobják el az embert, illetve az ugyancsak nagy népszerűségnek örvendő Royal Wheel, a körhinta is újra ott van a fesztivál területén. Az EC Talks keretében kommunikációs szakemberek, újságírók, művészek, influencerek beszélgetéseit is meg lehet hallgatni. A fesztivál térképe online az electriccastle.ro/map címen érhető el, illetve a fesztivál alkalmazását is letölthetik az AppStore-ból vagy Google Play-ből.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tánczos Barna szenátornál is ...
Indul magyar kilencedik osztály a ...
Varga Judit: folytatódhat az SZNT ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ