I liga, 25. forduló: eseménydús „Románia-derbi”
Vissza

I liga, 25. forduló: eseménydús „Románia-derbi”

A román labdarúgó élvonal alapszakaszának 25., utolsó előtti fordulójában vasárnap este rendezték az úgynevezett Románia-derbit, a Bukaresti Dinamó egy góllal legyőzte a bajnoki címre áhítozó FCSB-t.

A délutáni mérkőzésen Sepsiszentgyörgyön szintén egy góllal nyerni tudott a rájátszásért küzdő Botoşani-i FC.

A fővárosi Nemzeti Arénában 27 668 néző jelenlétében lejátszott találkozón a Dinamó Andrei Sin remek szabadrúgásgóljával szerzett vezetést az első félidő végén. A játékrész hajrájában felpörögtek az események, a dinamósok szerb csatárát, Marko Perovicsot Iulian Cristea faultolta a hosszabbításpercekben, a támadó ájultan terült el a földön – a hordágyon már magához tért, de mentő vitte el. A kolozsvári Horaţiu Mircea Feşnic játékvezető előbb csak sárga lappal büntette a szabálytalanságot, azonban később kiállítássá súlyosbította azt. A hosszabbítás 9. (!) percében az emberhátrányban levő FCSB büntetőből egyenlíteni tudott. A második félidőben az okosabban játszó Dinamótól az egy perccel azelőtt beállt Valentin Lazăr volt eredményes, a gól után viszont mindkét bukaresti szurkolótábor kiviselte magát, a petárdázás és a füstbombák miatt Feşnic megszakította a mérkőzést, a csapatok levonultak a pályáról, de 10 perc után folytatódott a játék. Több gól már nem esett, maradt a 2–1-es Dinamó győzelem.

Eredmények: • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Botoşani-i FC 0–1 (gól: Marko Dugandzics – 59. perc; a találkozót a nagykárolyi Kovács István vezette) • Bukaresti Dinamó–FCSB 2–1 (Andrei Sin – 37. és Valentin Lazăr – 62. perc, illetve Florin Tănase – 45. + 9. perc, 22 m; kiállítva: Iulian Cristea – 45. + 4. perc). A fordulót a hétfői Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Gyurgyevói/Giurgiui Astra meccs zárta. Az élen: 1. KOLOZSVÁRI CFR 1907 49 PONT/25 MÉRKŐZÉS, 2. Krajovai Universitatea FC 46/25, 3. FCSB 43/25, 4. Botoşani 42/25, 5. Astra 40/24 (34–25), 6. Medgyesi Gázmetán 40 (33–30).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Intenzív osztályon a brit kormányfő, a ...
Tíz újszülöttnél mutatták ki a ...
Idén már biztosan nem lesznek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ