Honismereti tábor tizenkilencedszer Szamosújváron
Vissza

Honismereti tábor tizenkilencedszer Szamosújváron

Idén megújult formában startolt a szamosújvári Téka Alapítvány első nyári foglalkozása. A honismereti táborba a környező falvak gyerekei, főként az ötödik osztályba, szórványkollégiumba érkezőket várták eddig a szervezők, idéntől viszont már a helyi negyedik osztályt végzetteket is befogadták. És természetesen a Pörgettyű anyanyelvi vetélkedő díjazottjai is helyet kaptak.

Már a bentlakásba való elszállásolás is nagy izgalmakkal járt, az ágynemű felhúzása és a közös vacsora is. Utána pedig csapatépítő játékok segítségével ismerkedtünk. Hétfőn és kedden is csapatépítő játékokkal indult a nap, a Téka Alapítvány székhelyén. Négy csapatba verődtünk, mesét szőttünk, fantáziafejlesztő gyakorlatokat végeztünk. Majd átsétáltunk a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumba, ahol Papp Erzsébet magyar- illetve Riti József Attila történelemtanárok tartottak interaktív órát a gyerekeknek, míg Juhos Helga tanítónő énekre oktatta őket. Délután kézműves foglalkozásokon vettek részt a táborlakók, forgószínpad-szerűen járták be a bogozás, gyékényezés, gyöngyfűzés és varrás foglalkozások helyszíneit. Esti programként pedig városnézésen és barantaedzésen vehettek részt.

Szerdán elhagytuk Kolozs megyét, megismerve megyeszomszédunk Szilágy megye két nevezetességét. Elsőként a Sárkányok kertjében gyönyörködtünk az agyag, homokkő és apró szemű konglomerátumokból álló tömbökben. Utána birtokba vettük a szilágybagosi fürdőt, ami a kánikulában nagyon jó választásnak tűnt. Este fergeteges táncházat és bulit csaptunk, a házigazdák is bekapcsolódtak s fánkkal jutalmazták a társaságot. Csütörtökön már csak házimozira volt energia, a pizsamaparti elmaradt.

Pataki Norbert tornatanár vezetésével, bemelegítővel kezdődött a péntek, majd sportvetélkedőkön vettek részt a gyerekek. A koradélután társasjátékozással telt, majd kiértékeltük a tábort. Hősökké avattuk az első táborozókat, akik azért jöttek, hogy önállósuljanak, legalábbis a már 8 éves kis barátunk véleménye szerint.

Tapssal jutalmaztuk a tábort szervező pedagógusokat, és elbúcsúztunk. Az a jó, hogy nem sokáig, hiszen több gyerek is volt, akivel a következő táborainkban is találkoztunk. A legtöbbjével pedig szeptembertől naponta a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum ötödik osztályában.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ