Honismereti tábor tizenkilencedszer Szamosújváron
Vissza

Honismereti tábor tizenkilencedszer Szamosújváron

Idén megújult formában startolt a szamosújvári Téka Alapítvány első nyári foglalkozása. A honismereti táborba a környező falvak gyerekei, főként az ötödik osztályba, szórványkollégiumba érkezőket várták eddig a szervezők, idéntől viszont már a helyi negyedik osztályt végzetteket is befogadták. És természetesen a Pörgettyű anyanyelvi vetélkedő díjazottjai is helyet kaptak.

Már a bentlakásba való elszállásolás is nagy izgalmakkal járt, az ágynemű felhúzása és a közös vacsora is. Utána pedig csapatépítő játékok segítségével ismerkedtünk. Hétfőn és kedden is csapatépítő játékokkal indult a nap, a Téka Alapítvány székhelyén. Négy csapatba verődtünk, mesét szőttünk, fantáziafejlesztő gyakorlatokat végeztünk. Majd átsétáltunk a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumba, ahol Papp Erzsébet magyar- illetve Riti József Attila történelemtanárok tartottak interaktív órát a gyerekeknek, míg Juhos Helga tanítónő énekre oktatta őket. Délután kézműves foglalkozásokon vettek részt a táborlakók, forgószínpad-szerűen járták be a bogozás, gyékényezés, gyöngyfűzés és varrás foglalkozások helyszíneit. Esti programként pedig városnézésen és barantaedzésen vehettek részt.

Szerdán elhagytuk Kolozs megyét, megismerve megyeszomszédunk Szilágy megye két nevezetességét. Elsőként a Sárkányok kertjében gyönyörködtünk az agyag, homokkő és apró szemű konglomerátumokból álló tömbökben. Utána birtokba vettük a szilágybagosi fürdőt, ami a kánikulában nagyon jó választásnak tűnt. Este fergeteges táncházat és bulit csaptunk, a házigazdák is bekapcsolódtak s fánkkal jutalmazták a társaságot. Csütörtökön már csak házimozira volt energia, a pizsamaparti elmaradt.

Pataki Norbert tornatanár vezetésével, bemelegítővel kezdődött a péntek, majd sportvetélkedőkön vettek részt a gyerekek. A koradélután társasjátékozással telt, majd kiértékeltük a tábort. Hősökké avattuk az első táborozókat, akik azért jöttek, hogy önállósuljanak, legalábbis a már 8 éves kis barátunk véleménye szerint.

Tapssal jutalmaztuk a tábort szervező pedagógusokat, és elbúcsúztunk. Az a jó, hogy nem sokáig, hiszen több gyerek is volt, akivel a következő táborainkban is találkoztunk. A legtöbbjével pedig szeptembertől naponta a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum ötödik osztályában.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis végül vitába száll, de nem ...
Horthy Miklós 100 éve vonult be ...
Templombúcsú Szamosfalván

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ