Harminc modern gépet kapott a tüdőkórház
Vissza

Harminc modern gépet kapott a tüdőkórház

Közel 1 millió lej értékben kapott orvosi gépeket és felszereléseket a Kolozs Megyei Tanácstól a kolozsvári Leon Daniello Tüdőkórház.

Az intenzív osztály három lélegeztetőgépet kapott és az intubált betegek szállításakor és a nem invazív lélegeztetéshez szükséges tartószerkezetet. Az intenzív osztály minden ágya ilyenformán immár külön lélegeztetőgéppel rendelkezik, az életfunkciókat folyamatosan figyelő felszereléssel és három automata fecskendővel. Az osztály nehéz intubációkra alkalmas videólaringoszkópot is kapott, amely filmre rögzíti a megfigyeléseket és mobil standja van. Kolozsváron csak kevés intenzív osztály rendelkezik ilyen felszereléssel, amely fokozza az ellátás minőségét és a páciensek és orvosok komfortérzetét – olvasható a megyei tanács közleményében.

Az életfunkciók megfigyelésére szolgáló további hat monitort is vásárolt a megyei tanács és egy Doppler ultrahang készüléket, amely az ágyhoz kötött betegek állapotának értékelésében jelent segítséget. Gyors diagnózis lehetőségét kínálja az ultrahang vezérlésű invazív beavatkozások esetében is. Továbbá beszereztek egy elektrokardiográfot és két gyógyszeradagoló állomást, valamint az intenzív osztályon fekvő betegek folyamatos központosított megfigyelésére alkalmas felszerelést.

A megyei tanács jóvoltából a mellkasi sebészet intenzív osztálya hat ággyal gyarapodott, a műtéten átesett vagy hosszas intenzív ellátásra szoruló betegek részére, ezek újjáélesztési funkcióval is rendelkeznek, továbbá a páciensek testhelyzetének módosításához az ágyak távirányítóval állíthatóak, így akár röntgenfelvételek is készülhetnek az ágyban fekvő betegek esetében.

Végül kilenc automata fecskendőt is vásároltak, amelyek ellenőrzött intravénás fájdalomcsillapításra és érzéstelenítésre szolgálnak, valamint a betegeknek adott folyadékbevitel, enterális és parenterális táplálás ellenőrzött biztosítására.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Borsodi L. László a Székelyföld ...
Tranzíciók – Ismét Székely ...
Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ