Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban
Vissza

Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban

Szerdán is további halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sportvilágban a koronavírus-járvány miatt.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) szerdán bejelentette, hogy a 2023-as mezeifutó-világbajnokság és váltó-világbajnokság megrendezéséről szóló pályázati eljárását elhalasztotta, és csak novemberben nyitja meg. A 2023 után esedékes atlétikai vb-k pályázati eljárása ugyanakkor változatlan marad a WA közlése szerint.

A Forma–1-es világbajnokságot működtető vállalat a stáb felét szabadságra küldi, a magas beosztásban dolgozó hivatalos személyek fizetését pedig csökkenti. Velük kapcsolatban azt közölték, „tovább dolgoznak, és nem mennek szabadságra, de önként vállalták a bércsökkentést”. Hozzátették, az F1-et irányító Chase Carey „még jelentősebb” fizetéscsökkentés mellett dolgozik tovább. A Forma–1 idei szezonjából nyolc futamot elhalasztottak (legutóbb kedden a június 14-én esedékes montreali Kanadai Nagydíj jutott erre a sorsra), a Monacói Nagydíjat törölték, a McLaren és a Williams pedig a dolgozók egy részét szabadságra küldte. Az idény – amely során 15-18 futam megrendezését tervezik az eredeti 22 helyett – jelen állás szerint június 28-án, Franciaországban rajtolhat. Amennyiben a francia viadal is elmarad, Ausztria „örökölheti” a szezonnyitót, ezzel a viadallal kapcsolatban pedig a héten már felmerült, megrendezése nem tűnik esélytelennek, sőt, a Red Bull Ring örömmel vállalná, hogy adott esetben két futamot is tart.

A koronavírus-fertőzés áldozatául esett Donato Sabia, a 800 méteres síkfutás 1984-es fedettpályás Európa-bajnoka. Az olasz sportember 56 éves korában hunyt el Potenza egyik kórházának intenzív osztályán, ahová néhány napja szállították be.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke szerint a testületnek átmenetileg anyagi nehézségei lesznek a paralimpia jövő nyárra halasztása miatt. Andrew Parsons közölte, kismértékű költségcsökkentésre lesz szükségük, mert az eseményről közvetítő médiumoktól egy évvel később kapják meg a jogdíjakat. Hozzátette, 150 szerződést kell újratárgyalniuk, és bár meg kell húzniuk a nadrágszíjat, elbocsátásokat jelenleg nem terveznek.

A FIBA Europe elnöksége az idei 16 kosárlabda utánpótlás Európa-bajnokságot, valamint nyári táborát törölte. Minden rendező országnak joga lesz megrendezni ugyanazt a tornát jövőre, amennyiben erre igényt tart. Egyéb esetben a szokásoknak megfelelően ősszel új pályázatot írnak ki az adott esemény megrendezésére. Jövő nyárra új csoportokat sorsolnak majd. A 2021-es férfi és női felnőtt Európa-bajnokság elhalasztásáról egyelőre nem döntöttek. A női Euroligát, valamint a férfi és a női Európa Kupát szeptemberben vagy októberben fogják befejezni, a férfi Európa Kupát négyes döntővel, a két női sorozatot pedig nyolcas döntővel.

Alberto Contador elárverezi azt a kerékpárt, amit a 2011-es Giro d’Italia és Tour de France országúti körversenyeken használt, és a befolyó összeggel a spanyol Vöröskeresztet támogatja. Contadort megfosztották a 2011-es olaszországi győzelmétől, miután pozitív lett egy 2010-es doppingtesztje. A 2500 euróról indult licit szerdán 15 órakor 12 400 eurón állt.

Csaknem kétszer annyi teniszmérkőzés vált gyanússá az év elejétől március 22-ig, mint a tavalyi év azonos időszakában. A sportág tisztaságáért felelős londoni székhelyű független nemzetközi szervezet (TIU) szerdai bejelentése szerint egy esztendővel ezelőtt 21, idén pedig 38 meccs kapcsán jelzett szokatlan fogadási mintákat a rendszerük. Hozzátették, mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy biztosan korrupció, jogellenes befolyásolás áll a találkozók hátterében, de minden esetet alaposan kivizsgálnak. A testület szerint idén azért vesztegethették meg többször az alacsonyan rangsorolt játékosokat, mert sejthető volt, hogy a tornák törlése, halasztása miatt hónapokon belül nehéz anyagi helyzetbe kerülnek. Ugyanez a jelenség várható a versenyszezon újrakezdésekor is.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...
Szabad vallásgyakorlat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ