Folytatódnak a bábelőadások a Bánffy-palota udvarán
Vissza

Folytatódnak a bábelőadások a Bánffy-palota udvarán

Július első hétvégéjén ismét két szabadtéri előadással várja közönségét a Puck Bábszínház: szombaton délelőtt 11 órától a Szegény Dzsoni és Árnika, vasárnap pedig, szintén 11 órától az Utazás meseországban (Călătorie în lumea poveștilor) tekinthető meg.

Szegény Dzsoni a Százarcú Boszorka fondorlatos mesterkedései és kaján csábításai ellenére megismeri és megszereti igazi párját, Östör király leányát: Árnikát. A féltő apai szeretet próbára teszi a fiatalok hűségét, és egy gonosz varázslat Árnikát vagy Dzsonit folyamatosan kacsává változtatja, de Dzsoni eszessége és leleményessége, Árnika jó szíve és határozott kiállása mindannyiszor kisegíti őket a nehéz helyzetekből. Lázár Ervin meséjét Láng Zsolt dramatizálta, az előadást Varga Ibolya rendezte.

Vasárnap a román társulat produkcióját lehet megtekinteni, amelyet szintén Varga Ibolya rendezett. Az óvódásoknak szóló előadás lehetőséget nyújt megismerni a bábszínház repertoárjának legkedveltebb figuráit: Puckot, a csintalan manót, a legkisebb kecskegidót, valamint az öreganyó lányát.

Jegyeket az előadás előtt lehet megvásárolni a helyszínen, egységes, 10 lejes áron. A nézők száma nem haladhatja meg az 50 személyt, fertőtlenítés és testhőmérséklet mérés érdekében pedig ajánlott félórával korábban érkezni. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy legyen náluk szájmaszk és tartsák be a biztonsági előírásokat. Amennyiben az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé az előadás megtartását, a már megvásárolt jegyek felhasználhatók egy másik alkalommal.

(Borítókép: jelenet a Szegény Dzsoni és Árnika című bábelőadásból)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: kiváló kezdés az Európa Liga ...
Minden megyében indít jelölteket az ...
Karcsisirató

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ