Florin Cîțu csalódott. Mire kéri az orvosokat?
Vissza

Florin Cîțu csalódott. Mire kéri az orvosokat?

Csalódottságát fejezte ki Florin Cîţu kormányfő amiatt, hogy magas az oltatlanok aránya az egészségügyi dolgozók körében.

A prefektusokkal tartott távértekezletén a miniszterelnök elmondta: ez „egy megoldásra váró probléma”, mert a jelenlegi járványhelyzetben szerinte nagyon fontos lenne, hogy az orvosok példát mutassanak a lakosságnak.

Ugyanakkor arra kérte az egészségügyi dolgozókat, fogadják megértéssel, hogy csak áthelyezésekkel lehet megoldani a növekvő számú koronavírusos betegek kezelését.

Elmondta: a napi fertőzésszám, a halálesetek és a betegek száma is növekedik, ezért a kórházak intenzív terápiás részlegeinek kapacitását a továbbiakban is növelni kell. Fontosnak nevezte, hogy a koronavírusos páciensek kezelésére elkülönített intenzív terápiás ágyak száma elérje mielőbb a kétezret.

Florin Cîţu emlékeztetett arra, hogy a megnövelt számú ágyhoz megfelelő létszámú orvosi személyzetre is szükség van. Ezért arra kérte az egészségügyi dolgozókat, fogadják megértéssel, ha szükség esetén áthelyezik őket. „Tudom, hogy kényelmetlen és gondot jelent más munkakörben dolgozni ebben az időszakban. Belátom, hogy ez áldozattal jár, de nehéz helyzetben vagyunk, és arra kérem önöket, hogy hozzák meg ezt az áldozatot” - fogalmazott a miniszterelnök.

A távértekezleten részt vesz Lucian Bode belügyminiszter és Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter is.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ