Ciolacu: Romániában az oltás soha nem volt, és soha nem lesz kötelező

Ciolacu: Romániában az oltás soha nem volt, és soha nem lesz kötelező
Romániában az oltás soha nem volt és nem is lesz kötelező - jelentette ki ma Marcel Ciolacu.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) csütörtöki tüntetésére utalva a miniszterelnök azt mondta: cinikus képmutatásnak tartja az emberek félretájékoztatásával és ijesztgetésével történő szavazatszerzést.

„Teljesen megértem a romániaiak aggályait a koronavírusjárvány során történtek után, de olyan oltásokról beszélünk, amelyeket szüleink és nagyszüleink is évtizedek óta beadatnak Romániában. Ezek rendkívül súlyos betegségek elleni vakcinák” - fejtette ki a kormányfő.

Leszögezte: az egészségügyi minisztérium által közvitára bocsátott országos oltásstratégia a lakosság korrekt tájékoztatásáról és a román államnak arról a kötelezettségéről szól, hogy méltányos hozzáférést biztosítson a vakcinához valamennyi román állampolgár, különösen a veszélyeztetett csoportokba tartozók számára.

„Ennyiről szól, semmi többről” - tette hozzá.

Ciolacu hangsúlyozta, hogy „senkit sem fognak erőszakkal beoltani”. Ugyanakkor megköszönte Alexandru Rafila egészségügyi miniszternek, hogy csütörtökön a nyilvánosság elé állt és részletesen beszámolt az országos oltásprogramról.