Férfi kézilabda-Eb: egygólos magyar siker Szlovénia ellen
Vissza

Férfi kézilabda-Eb: egygólos magyar siker Szlovénia ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29–28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Malmőben, ezzel életben tartotta esélyét az elődöntőbe jutásra.

Védekezésben jól, támadásban kissé pontatlanul kezdtek a magyarok, a folytatásban viszont egyre többet hibáztak, nem találták az ellenszert a szlovénok távoli átlövéseire és betöréseire, így a 18. percben már háromgólos hátrányban voltak (7–10). A félidő hajrájában is előfordultak labdaeladások, rossz lövések, a szlovénok viszont gyorsabban, pontosabban, kevesebb rontással kézilabdáztak, és megérdemelten vezettek 16–13-ra a szünetben.

A második felvonás eleje nagy fordulatot hozott, a magyarok védekezésben és támadásban is nagyszerűen kezdtek, és 8–2-es sorozattal fordítottak (21–18). A magyarok korábbi, a szlovénok jelenlegi szövetségi kapitánya, Ljubomir Vranjes csak a meccs háromnegyedénél küldte pályára az Európa-bajnoki mezőny egyik legjobb irányítóját, a MOL-Pick Szegedben szereplő Dean Bombacsot, ennek ellenére a magyar válogatott tovább őrizte előnyét. Bár a szélsők megjátszása szinte egyáltalán nem sikerült, a távoli átlövések sikeresek voltak. A hajrában újabb hibák következtek támadásban, ezt kihasználva Szlovénia felzárkózott egy gólra. Remek védőmunka után az utolsó támadás a magyaroké volt, és mivel rutinosan húzták az időt, bravúros, egygólos győzelmet ünnepelhettek.

A szlovénok legeredményesebb játékosa Jure Dolenec volt nyolc góllal.

A magyar kapusok közül Mikler Roland harmincból kilenc, Székely Márton kilencből két lövést védett.

A két csapat 27. alkalommal találkozott egymással, 13 szlovén siker és egy döntetlen mellett ez volt a 13. magyar győzelem.

A magyarok az Oroszország és az Izland elleni győzelem, illetve a Dánia elleni döntetlen után a maximális két ponttal jutottak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol pénteken kikaptak Norvégiától. A folytatásban kedden 21.30-kor – a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes – Svédországgal, szerdán 17 órakor pedig Portugáliával találkoznak. A csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, II. csoport: • Magyarország–Szlovénia 29–28 (13–16) – a magyar válogatott: Mikler – Hornyák, Szita 1, Bánhidi 9, Győri 3, Balogh Zs. 2, Bóka 1; cserék: Ligetvári 6, Sipos, Rosta 2, Székely, Fekete, Máthé 2, Nagy B. 3; szövetségi kapitány: Gulyás István • Izland–Portugália 28–25 (14–12) • Norvégia–Svédország 23–20 (12–8). Az állás: 1. Norvégia 6 pont, 2. Szlovénia 4 (79–75), 3. MAGYARORSZÁG 4 (82–82), 4. Portugália 2 (88–87), 5. Izland 2 (73–79), 6. Svédország 0.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ