Felkészítő és vizsga védőmaszkban
Vissza

Felkészítő és vizsga védőmaszkban

A június 2-a és 12-e között esedékes, a végzős osztályoknak (nyolcadikosoknak, tizenkettedikeseknek és tizenharmadikosoknak) tartandó felkészítőkön az alábbi intézkedések érvényesek.

A felkészítőkön legtöbb tíz tanuló vehet részt egy teremben, ezek időtartama nem haladhatja meg a napi három órát, és mindegyik után legalább tíz perces szünet következik, amely idő alatt kiszellőztetik a helyiségeket. Nem vehetnek részt a felkészítőkön azok a tanulók, pedagógusok és a kisegítő személyzet tagjai, akik krónikus betegségben szenvednek, vagy ilyen betegséggel küszködő, valamint 65 évnél idősebb emberekkel élnek egy háztartásban. Ez utóbbi tanulóknak alternatív képzést biztosítanak.

A tanórák közötti szüneteket úgy bonyolítják le, hogy ne egyszerre tartsanak szünetet két, egyenként tíz főt számláló csoport esetében. A felkészítés, illetve a vizsga előtt az osztálytermekben található felületeket klórt vagy alkoholt tartalmazó  biocid anyaggal fertőtlenítik, majd a helyiséget legalább 30 percen át szellőztetik. Az iskolába csakis kézfertőtlenítés és a testhőmérséklet megmérése után lehet belépni. A testhőmérséklet nem haladhatja meg a 37 fokot. Tilos a belépés a légzőszervek vírusos megbetegedésében szenvedőknek.

Az iskolai tevékenységek alatt a tanulók és a pedagógusok (egyszerű, nem orvosi, hanem textilből készült) maszkot fognak viselni. A diákokat úgy ültetik le az osztálytermekben, hogy minden irányból egy-egy szabad hely legyen közöttük. A maszkot csakis az erre kijelölt helyen lehet levetni. A vizsgáztatást a fentebbi intézkedések betartásával fogják elvégezni, szünet nélkül.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Migránshajóval érkezett a nizzai ...
CFR 1907: Rondón remije (FRISSÍTVE MÁS ...
Új kiadványok a Minerva ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ