Oktatási miniszter: legyenek körültekintők a szülők

Oktatási miniszter: legyenek körültekintők a szülők
Sorin Cîmpeanu egészségügyi miniszter ma felhívást intézett az iskolás gyerekek szüleihez, arra kérve őket, hogy figyeljenek oda jobban gyermekük egészségi állapotára.

A miniszter azt követően tette közzé felhívását, hogy a fővárosban több tanulóról is kiderült alig néhány nappal az osztálytermi oktatás újbóli megkezdése után, hogy koronavírussal fertőzött.

Cîmpeanu úgy vélekedett, hogy felelőtlenségre utal a koronavírusos esetek megjelenése az iskolákban, ugyanis az osztálytermi oktatás csak néhány napja vette kezdetét, a fertőződés tehát nyilvánvalóan korábban megtörtént.

A miniszter emlékeztetett, hogy - noha az iskoláskorúak körében nagyon kicsi a súlyos megbetegedések aránya - a tanulók könnyen átadhatják a vírust olyan családtagjaiknak is, akik a veszélyeztetett kategóriához tartoznak.

Csütörtökön a fővárosi negyedik kerületi polgármesteri hivatal közölte, hogy négy különböző iskolából négy koronavírusos megbetegedést jelentettek: egy elsős, egy harmadikos és egy negyedikes gyerekről, illetve egy tanárról van szó.