Electric Castle halláskárosultaknak is
Vissza

Electric Castle halláskárosultaknak is

A zenéhez mindenki joga van, ezért a 7. Electric Castle fesztivált a halláskárosultak számára is élvezhetővé teszik – közölték közleményben a fesztivál szervezői, akik szerint a bonchidai lesz az első halláskárosultak számára is hozzáférhető romániai zenei fesztivál – áll a szervezők közleményében. Azt ígérik, a fesztiválbejáratoknál és az infópontnál is jelnyelvi tolmács várja majd a hátrányos helyzetűeket, de az fesztivál egész területén biztosítják a halláskárosultak számára a segítséget.

Az Electric Castle szervezői szeretnék eloszlatni azokat a tévhiteket, miszerint a halláskárosultak nem tudják értékelni a zenét, számukra élvezhetetlen az ilyen típusú élmény. A főszínpad környékén leválasztanak a halláskárosult fesztiválozók számára egy területet, ahol a koncertekre szakosodott Amber Galloway Gallego jelelő tolmács „közvetítésében” követhetik a koncerteket. Gallego sajátos jelnyelvet fejlesztett ki, amellyel nemcsak a dalszövegeket, hanem a hangok intenzitását és a ritmust is tolmácsolja a közönségnek.

Több mint 23 ezer halláskárosult él Romániában, akik csak korlátozottan férnek hozzá a kulturális eseményekhez, ezen szeretnének változtatni – állítják a szervezők a közleményben.

A 7. Electric Castle fesztivált július 17-21 között szervezik a bonchidai Bánffy kastélyban. A fellépők között szerepel a Florence + The Machine, a Limp Bizkit, a Nils Frahm, a 30 Seconds to Mars, a Bring Me The Horizon, a Chvrches, Metric, a The Vaccines és a Zeds Dead.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Porcelánboltban
Szilágy megye: végzetes előzés négy ...
Szombaton kezdődik a Csíkszeredai ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Telesulis pedagógusokat díjaztak ...
  • Kolozsi Levendula Napok: a lényeg az ...
  • Összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
  • Ne vigy minket a kísértésbe!
  • Megvezetés