Egésznapos program a Puck Bábszínház 68. születésnapján
Bemutatókkal és portréműsorral ünnepelnek
Bemutatókkal és portréműsorral ünnepelnek
Vissza

Egésznapos program a Puck Bábszínház 68. születésnapján

Február 5-én ünnepli a Kolozsvári Puck Bábszínház fennállásának 68. évfordulóját. A születésnapon két bemutató és egy bábszínész-portré van műsorra tűzve, derül ki az intézmény közleményéből.

Hétfőn, február 5-én, délelőtt 11 órától a magyar tagozat a Paprikajancsi kalandjai című előadást mutatja be, a Simeon Egyesület és a Puck Bábszínház koprodukciójában. Az előadás főszereplője Paprikajancsi, akinek bátor kiállása, eszessége és ébersége legyőzi az ördögöt. A népi bábhősnek az önfejű székely asszonnyal is szót kell értenie ahhoz, hogy elérje célját. A történet számos kalandot, fordulatot kínál. Két színész több mint tíz különböző karaktert vonultat fel a kesztyűs bábok segítségével.

A lendületes és humoros vásári bábjátékra szeretettel várnak minden 3 éven felüli nézőt, olvasható a közleményben.

A Paprikajancsi kalandjait Vadas László rendezte, az előadás szövegét Demeter Ferencz írta. Előadók: György László és Giriti Réka.

A román tagozaton délután 6 órától az Ali Baba és a negyven rabló című mesét mutatják be. Traian Savinescu rendezésében életre kel Az Ezeregyéjszaka meséi közül az egyik legismertebb történet. Az arab mesében a jóság és a barátság minden akadályt legyőz.

Az ünnepi nap záróakkordjaként Doina Dejica bábszínészt ismerheti meg a közönség. „Számomra a Puck Bábszínház megalakulásának 68. évfordulója hatalmas ünnep, hiszen ennek az időnek nagy részét átélhettem. A második otthonom volt. Csodálatos emlékekkel maradtam. Nagy örömmel jövök mindig vissza, mert a bábszínház az egyik lefontosabb művészet. Egy olyan művészet, amelyet mindenki könnyen megérthet, viszont nem mindenki lehet bábszínész. Kell valami többlet a többi mesterséghez képest: jó memória, nyugodt lélek és a gyerekek szeretete szükséges hozzá. A legfontosabb pedig: a tenyeredbe kell tenned a szíved. Ez egy lehetséges útja annak, hogy az ember mindig fiatal maradjon.” – meséli előzetesen Doina Dejica, aki nem kevesebb, mint 50 éven keresztül volt színésznője a bábszínháznak. A Kulisszamesék címet viselő program által tehát a Puck Bábszínház múltjába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A belépés egész napra ingyenes.

(Borítókép: Jelenet a Paprikajancsi kalandjai című előadásból. Fotó: Puck Bábszínház)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...
IMAS - Erősödnek a kis pártok, ...
Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ