Díjazták a kolozsvári Reactort az AFCN gáláján
Vissza

Díjazták a kolozsvári Reactort az AFCN gáláján

Teen Spirit #2 elnevezésű projektjéért részesült díjban kulturális kommunikáció és közvetítés kategóriában a kolozsvári Reactor alkotó- és kísérleti műhely Bukarestben, az Országos Kulturális Alap (AFCN) gáláján. A Francia Intézet székházában tartott eseményen tíz darab ötezer lejes pénzjutalommal járó elismerést adtak át.

A mostani már a második alkalom, hogy kitüntetik a nem kormányzati szervezetek és a kulturális menedzserek tevékenységét, először tavaly tartottak hasonlót. Idén az akkori díjazottakat is meghívták a zsűribe: Andreea Borțunt (TET, Alexandria), Miki Braniștét (Colectiv A, Kolozsvár), Cosmina Goageát (Zeppelin, Bukarest), Raluca Iacobot (M3, Bukarest), Sorina Jeczát (Triade, Temesvár), Mihaela Michailovot (Replika, Bukarest), Miruna Tîrcát (Komunitas, Bukarest) és Rarița Zbrancát (AltArt, Kolozsvár).

A Reactornak járó kitüntetést Oana Mardare, a központ társalapítója vette át Mihaela Michailov dramaturgtól, aki a következőket mondta: „olyan egyesület kapja ezt a díjat, amely kockázati terepet hozott létre. Népszerűsíti a kísérlet törékenységét, neveli a gyerekeket és a kamaszokat. 2014 óta morajlik Kolozsváron és az egész országban.” 

A kulturális menedzsment díját a bukaresti Ștefania Ferchedău kapta a művészeti tanácsadás, kulturális menedzsment és képviselet termén az elmúlt tíz évben kifejtett tevékenységéért. Egy másik kategóriában, a köztéren vagy annak vonatkozásában zajló események szervezésének elismeréseként a bukaresti Miliția Spirituală nevű szervezetnek ítélték oda a díjat.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ