CFR 1907: újabb játékosok érkeznek
Vissza

CFR 1907: újabb játékosok érkeznek

Sajtóhírek szerint a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata négy újabb játékossal egyezett meg az elkövetkező idényt illetően.

A 32 esztendős brazil hátvéd Paulo Vinícius (de Souza Nascimento) a ciprusi Apollon Limassoltól érkezik (nem azonos Paulo Vinícius Souza dos Santos brazil labdarúgóval, aki 2011 óta a Székesfehérvári Videoton FC játékosa és 2017. március 10-én magyar állampolgár lett). A Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseken a vasutasok ellen játszott 2012-ben, amikor még a portugál Sporting Bragát erősítette. Paulo Vinícius 33 mérkőzésen lépett pályára és 6 gólt lőtt az Apollon csapatában a legutóbbi idényben, értékét a transfermarkt.com 600 ezer euróban állapította meg.

A másik szabadon igazolható játékos a spanyol Elche középpályása, a 26 éves Pelayo. Utóbbi 29 meccset játszott és 5 gólt lőtt a Segunda Divisiónban, s a transfermarkt.com szerint 400 ezer eurót ér.

Csatár is érkezhet, kölcsönbe a török Akhisar Belediyesportól: Jeremy Bokila korábban megfordult a Ploieşti-i Petrolulnál (a 2012–2013-as idényben 31 mérkőzésen 16 gólt lőtt). A 28 éves kongói támadóért a Bukaresti Dinamó is érdeklődött, de a jelek szerint a CFR-t választotta. A 2013-as Román Kupa döntőjében, amelyet a Petrolul nyert 1–0-ra, ő lőtte a gólt a CFR ellen. Bokila csak 4 találkozón erősítette csapatát Akhisar ebben a szezonban egyébként 16-szoros válogatott és 6 gólt lőtt a nemzeti csapatban.

A Gyurgyevói/Giurgiui Astra válogatott kapusa, Silviu Lung jr. (a képen) is érdekli a CFR-t, két játékost is adna érte cserébe, a portugál Filipe Nascimentót és a francia Bryan Nouvier-t. Lung jr. 42 meccsen játszott az Astrában, értéke pedig 2,3 millió euróra rúg a transfermarkt.com szerint.

Mint ismeretes, eddig a 30 esztendős katalán csatár Urko Vera és a 20 éves Marius Coman, a hátvédsorba a 27 éves Alexandru Vlad és a vele egykorú montenegrói Szasa Balics érkezett, továbbá egyezséget kötöttek a 34 éves válogatott Ovidiu Hobannal. A Kolozsvári U FC cserekapusa, a 23 éves Adrian Rus is inkább a CFR-t választotta.

A távozók listáján találjuk Andrei Tânc-et, Ionuţ Lariét, Cristian Budot és Juan Carlos Real Ruízt, Traian Marc kapust, aki felbontotta szerződését a CFR-rel és a horvát Tomislav Gomelt (lejárt a kölcsönbeadása az olasz Baritól).

A CFR másik kapusáért, a keret legrégebbi tagjáért a 32 éves Mihai Mincă-ért a Mircea Rednic edzette belga Excel Mouscron érdeklődik.

A Brassópojánán edzőtáborozó CFR 1907 programjában kis változást történt, szerda helyett kedden 18 órakor játszik előkészületi mérkőzést az Orange I. liga újoncával, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-val, a helyszín a brassói Forex Stadion – a vasutasklub honlapjának közlése szerint. Június 24-től július 7-ig következik a felkészülés második felvonása, a szlovén Mariborban esedékes edzőtábor.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvári Innovációs Napok – ...
Tíz évre nő a felnőttek útleveleinek ...
Lezuhant egy helikopter Torda mellett ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vígképű lovag – Dávid Gyula ...
  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • A második bécsi döntés
  • Próbacikk
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése