CFR 1907: három meccs kilenc nap alatt?
Vissza

CFR 1907: három meccs kilenc nap alatt?

A Román Labdarúgó Profiliga (LPF) megváltoztatta eredeti szándékát: ismét szerepel a programban mindhárom koronavírusos esetekkel sújtott együttes, a Kolozsvári CFR 1907, a Bukaresti Dinamó és a csapatmenedzsere fertőzése miatt szenvedő éllovas Krajovai Universitatea FC.

Időközben a fővárosi gárda már 21 pozitív esetnél tart, s az egészségügyi hivatal döntése értelmében az egész együttes 14 napos karanténba kerül. A Dinamó Nagyszebeni AFC Hermannstadt elleni mérkőzése így ismét halasztottként szerepel az LPF honlapján, ám a közeljövőben (amennyiben elfogynak a lehetséges lejátszási dátumok) a kiesés ellen küzdő bukarestiek két lehetőség között választhatnak: vagy nem állnak ki a meccsekre (s akkor játék nélkül, 3–0-lal vesztenek), vagy az ifiket küldik „csatába”. 

A kolozsvári vasutascsapat betegséglistáján jelenleg 11 személy található, 5 játékos és 6 vezetőségi tag.

A névsor: Adrian Păun, Grzegorz Sandomierski, Damjan Djokovics, Cristian Manea, Lacina Traoré, Bogdan Aldea és Cristian Dragotă erőnléti edző, Radu Pralea kinetoterapeuta, Costin Curelea másodedző, Cristian Moldovan kapusedző és Dan Petrescu vezetőedző.

Örvendetes hír, hogy a Kolozsvárt először pozitívként tesztelt Cristian Bălgrădean kapus, Cătălin Golofca és Claudiu Petrila kórházi tesztje negatív lett, csütörtökön ismét ellenőrzik őket, s ha ugyanolyan eredményük lesz, akkor egészségesnek minősülten távozhatnak.

Az LPF beosztása szerint a Kolozsvári CFR 1907-re az I. liga rájátszásában vasárnap este 9 órakor a Botoşani-i FC elleni találkozó vár a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban a felsőház 9. játéknapján, csütörtökön 21.45-kor kellene pótolni az FCSB elleni elmaradt meccset a 8. fordulóból, majd augusztus elején következne a záróforulóban a krajovaiak elleni döntő kiszállás. Az oltyánok mindeközben szerdán pótolnák a Gyurgyevói/Giurgiui Astra elleni találkozójukat.

Jelen állás szerint a Krajovai Universitatea FC vezeti a bajnokságot 44 ponttal (8 mérkőzésből), a címvédő Kolozsvári CFR 1907 a második helyen áll 40-nel (7 meccsből).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Másodfokú viharriasztás harminc megyében
Fesztiválról fesztiválra hívják Horvát ...
Margó Irodalmi Fesztivál októberben, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ