CFR 1907: győzelemmel hangoltak az EL-meccsre
Vissza

CFR 1907: győzelemmel hangoltak az EL-meccsre

A román labdarúgó élvonal alapszakaszának 7. játéknapján a Kolozsvári CFR 1907 csapata szombaton este 2–1 (1–1) arányban legyőzte a Botoşani-i FC-t hazai pályán, a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban. A CFR 1907 számára következik a csütörtöki szófiai megmérettetés a CSZKA ellen az Európa Liga csoportkörének első fordulójában, a találkozó 19.55 órakor kezdődik.

A gólokon a horvát Gabriel Debeljuh és a brazil Paulo Vinícius de Souza, illetve az albán Realdo Fili osztozott, utóbbi első találatát jegyezte az I. ligában.

Már a 15. percben rezgett a háló, amikor egy bal oldali támadásnál a portugál–román csapatkapitány, Mario Camora beadta a labdát, a hatos vonalánál Debeljuh megelőzte a védőket, és betalált (1–0). A bajnokcsapat előnye nőhetett volna, de a horvát Damjan Djokovics gyors egymásutánban két helyzetet is kihagyott: előbb a 21. percben fölé fejelte a labdát, majd egy percre rá távoli lövése is elkerülte a kaput.

A 26. percben a vendégek kontrájánál Denis Ciobotariu túl röviden szabadított fel, a labda a 16-os vonalánál Filihez került, aki remek lövéssel a bal felső sarokba küldte a labdát (1–1). Alexandru Chipciu a 29. percben visszaszerezhette volna a vezetést, ám bal lábas lövését a kapu fölé tornázta Hidajet Hankic osztrák hálóőr.

Fordulás után három perccel Cristian Bălgrădean helyén volt a francia Hamidou Keyta próbálkozásánál, a kipattanót Fili küldte fölé. A túloldalon az 57. percben a bosnyák Mateo Susics adta be a labdát, Debeljuh viszont a kapus kesztyűibe fejelt. A 72. percben a kolozsváriak Pufi becenevű kapusa ismét nagyot védett, Ştefan Florescu távoli lövésénél remekelt, kiütötte a jobb alsóba tartó labdát. A találkozó a 76. percben dőlt el, amikor Vinícius bizonyította: nemcsak fejelni (a 67. percben ily módon elért gólját érvénytelenítette a krajovai Sebastian Colţescu játékvezető, mivel előtte Ciobotariu szabálytalankodott a védőjével szemben), hanem cselezni és lőni is tud. A támadás egy szabadrúgástól indult, a 16-os területére több ízben visszakerülő labda végül a brazil hátvédhez jutott, aki két-három embert is kicselezett, majd mintegy 11 méterről a hálóba küldte a labdát (2–1).

A vendégek emberhátrányban fejezték be a találkozót, miután a 82. percben a fiatal Adrian Moescu tévesen megkapta a második sárga lapot (a szabálytalanságot Alin Şeroni követte el). A mérkőzés hajrájában Dan Petrescu vezetőedzőt is a lelátóra küldte a bíró.

A kolozsvári együttes: Cristian Bălgrădean – Mateo Susics, Paulo Vinícius de Souza, Denia Ciobotariu, Mario Camora – Damjan Djokovics, Ovidiu Hoban (47. perc Michael Pereira), Adrian Păun – Ciprian Deac (62. perc Mario Rondón), Gabriel Debeljuh (62. perc Billel-Abdel Omrani), Andrei Dodi Joca (6. perc Alexandru Chipciu; 87. perc Nicolae Carnat); fel nem használt cserék: Ionuţ Rus – Jakub Vojtus, Mike Cestor, Luis Aurelio Coimbra.

Ez volt Adrian Păun 200. mérkőzése a meggypiros mezeseknél.

A vasutasoknak ez a második sikere hazai pályán (két döntetlen mellett), a moldvai együttes sorozatban ötödik találkozóján maradt győzelem nélkül, úgy hogy az utóbbi három meccsen kikapott.

Eredmény, I. liga, 7. forduló: • Kolozsvári CFR 1907–Botoşani-i FC 2–1 (gól: Gabriel Debeljuh – 15. és Paulo Vinícius de Souza – 76. perc, illetve Realdo Fili – 26. perc; kiállítva: Adrian Moescu – 82. perc, Botoşani).

A forduló további eredményei: • Piteşti-i Argeş FC–Gyurgyevói/Giurgiui Astra 1–0 (gól: Ionuţ Şerban – 69. perc, 11 m) • Târgoviştei Chindia–Medgyesi Gázmetán 1–0 (Daniel Florea – 47. perc; kiállítva: Denis Dumitraşcu – 57. perc, Chindia; a mérkőzést Ploieşti-en játszották) • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–4 (Doru Popadiuc – 54. perc, illetve Admir Bajrovic – 24., Gabriel Vaşvari – 34., 11 m, Rachid Bouhenna – 39. és Manuel De Iriondo – 90. perc, öngól).

Vasárnap játsszák a Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Aradi UTA (18.45-kor) és a Bukaresti Dinamó–Krajovai Universitatea FC (21.30-kor), hétfőn 18 órától bonyolítják le a Voluntari-i FC–Konstancai Viitorul, 21 órától pedig a Clinceni-i Academica–FCSB találkozót (a meccseket élőben közvetíti a Look Sport, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó).

Ideiglenesen az élen: 1. Krajova 18 pont/6 mérkőzés, 2. KV. CFR 1907 15/7, 3. FCSB 12/6 (15–9), 4. Sepsi 12/7 (10–6), 5. Chindia 11/7, 6. Voluntari 10/6.

Borítókép: Paolo Vínicius de Souza (55-ös) a győztes gólt megelőző cseleknél – FOTÓ: FACEBOOK/FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ