CFR 1907: a sovány győzelem is siker
Vissza

CFR 1907: a sovány győzelem is siker

A labdarúgó Betano I. liga 9. fordulójában szokatlan időpontban, szombaton délután bonyolították le a Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Kolozsvári CFR 1907 találkozót, amelyet gyakorlatilag egyetlen kapura lövéssel döntött el a vasutascsapat a maga javára.

Az összecsapásnak a marosvásárhelyi Trans Sil Stadion adott otthont, a találkozót a fővárosi Marcel Bârsan vezette. A házigazdaként szereplő szebeniek több lehetőséget hagytak ki, a CFR 1907 viszont pragmatizmusból jelesre vizsgázott: egy lövése volt kapura, amely eldöntötte a találkozót.

Történt a 69. percben, hogy Ionuţ Stoica meggondolatlanul kifejelt egy labdát a középmezőnybe, a visszaívelésre Gabriel Ţucudean elegáns mozdulattal csapott le, majd a hatos sarkáról kötényt adott Cătălin Vasile Cabuz kapusnak: a lába között talált be (0–1). Ez volt a csatár hetedik gólja ebben az idényben.

Bár játéka akadozott, a sikert elérte a Kolozsvári CFR 1907, amely egyelőre élre állt ezzel a sikerrel. Az összecsapást a magyar idegenlégiós Lang Ádám végigjátszotta.

Antonio Conceicao a következő csapatnak szavazott bizalmat: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Lang Ádám, Paulo Vinícius (21. perc Andrei Mureşan), Mario Camora – Mate Males, Damjan Djokovics, Thierry Moutinho, Alexandru Adrian Păun (46. perc Sebastian Árpád Mailat) – Billel Omrani (65. perc Cornel Alexandru Ioniță II.), George Tucudean.

Végeredmény: • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Kolozsvári CFR 1907 0–1 (gól: Gabriel Ţucudean – 69. perc).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hogy emlékezzenek és emlékeztessenek
Érzéstelenítés nélkül…
CFR 1907: Deac volt a hős

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...