Biztos kolozsvári siker a dési kupatalálkozón
Vissza

Biztos kolozsvári siker a dési kupatalálkozón

A vártnál több néző vonult ki kedden délután a dési sétatéri stadionba, hogy részt vegyen a labdarúgó Román Kupa harmadik fordulója keretében rendezett helyi Egyesülés és a Kolozsvári Egészség közti mérkőzésen. A vendégek ezúttal is remekül játszottak, és miután a III. liga múlt heti első fordulójában idegenben valósággal eltiporták a nem is olyan régen még az élvonalban szereplő Glória együttesét, Désen is kitűntek, és fölényesen nyertek 3–0 (2–0) arányban.

ERKEDI CSABA

Kiss Csaba és Dan Matei (utóbbi végig a pályán volt, és irányította csapata játékát) magabiztosan szerepeltek a Szamos melletti pályán, ahol egy percig sem volt kétséges győzelmük. A hazaiaknak alig két tiszta gólhelyzetük volt kilencven perc alatt, többek között egy kapufájuk az 58. percben Andrei Pop révén, de akkor már 3–0 volt az Egészség javára. A Zöld Vírusok három alkalommal is „megfertőzték” a  désieket: a 33. percben Dan Roman révén, a 36. percben Raul Ciupe fejesével, aki a 48. percben egy büntetőt is értékesített. Így lett 3–0 már a második játékrész elején, ezután a vendégek hátrahúzódtak, és tartották a számukra kedvező eredményt. Filip Lăzăreanu kolozsvári kapus is kitett magáért a kevés dési gólhelyzetnél biztosan hárított. Az Egyesülésnél hiányzott az egykori U-s csatár Valentin Lemnaru, aki még a cserepadon sem volt jelen a keddi összecsapáson. Gică Barbu dési tréner a tartalékkapust szerepeltette, Dorin Farcaş hálóőrt a pénteki, kudzsiriak elleni bajnoki mérkőzésre pihentette. Ez azt is jelenti, hogy az Egyesülés „vezérkara” nem tulajdonított nagy fontosságot a kupasorozatnak, csak így magyarázható a tartalékos felállás.

A nagyszebeni Ţiţi Lucian játékvezető sípjelére a következő csapatok vonultak ki a pályára:

EGYESÜLÉS: Cristian Pop – Alex Papp, Kereki Mihály, Radu Zaharia, Dan Plăian – Marius Cătinean, Mihai Onicaş, Bogdan Pop, Andrei Pop– Benkő Ferenc (59. perc Adrian Farcaş), Florin Blaj; cserepad: Dorin Farcaş, Alex Blaj, Andrei Peter, Virgil Sabo és Darius Sătmar.

EGÉSZSÉG: Filip Lăzăreanu – Dan Matei, Paul Cristian, Ionuţ Ţârlea, Andrei Ceaca – Laurenţiu Rus, Raul Ciupe (48. perc Bogdan Cristea), Dan Roman (56. perc Adrian Lupu), Marc Adrian – Darius Mic, Alexandru Rotar (32. perc Rareş Isac); cserepad: Gabriel Dragomir, Alex Gaşpar, Szőllősi Márton és Dumitru Bucur.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Kolozsvári Egészség 0–3 (gól: Dan Roman – 33. perc, továbbá Raul Ciupe 2 – 36. és 48. perc, a második 11 m).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyihaha
Bundesliga: ötgólos különbségek az élen ...
Bruce McLaren autóversenyző, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?