Befellegzett az igen népszerű részvételi költségvetésnek?
Kiváló ötletekkel rukkolt elő tavaly a lakosság
Kiváló ötletekkel rukkolt elő tavaly a lakosság
Vissza

Befellegzett az igen népszerű részvételi költségvetésnek?

Nem következetes a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal a fiatalok és a „tapasztaltabb” polgárok számára kiírt pályázatok – COM’ON, Kolozsvár!, majd részvételi költségvetés – vonatkozásában. Nem elég, hogy a nyilvános pályázati rendszer által támasztott egyes feltételek, illetve az elszámolási hercehurca is elveszi a kedvét a pályázástól a közösség érdekében szervezett rendezvények kezdeményezőinek és lebonyolítóinak, a jelek szerint most már nem is lesz mire pályázni, ötletelni. A napokban ugyanis Emil Boc polgármester kétértelműen fogalmazott a részvételi költségvetés folytatását illetően. Mint ismeretes, 2015-ben Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa volt, ekkor szervezte meg (hatalmas késéssel) a polgármesteri hivatal az ifjúsági projektek versenyét, amelyre informális csoportok nevezhettek ötleteket. Ennek a helyét vette át tavaly a részvételi költségvetés, amely során bárki jöhetett a közösség érdekét szolgáló ötletekkel.

Emil Boc kolozsvári polgármester nem következetes a saját maga által külföldön tapasztalt és a kincses városba importált civil projektekkel kapcsolatban: úgy tűnik, nem folytatódik a nagy sikerű, tavaly első alkalommal megrendezett részvételi költségvetés-projekt. 

Mint ismeretes, amikor Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa volt, a nemzetközi minta alapján 2015-ben lebonyolították az informális ifjúsági csoportok ötleteinek kivitelezésére elképzelt COM’ON, Kolozsvár! projektet. Egy évre rá már csak ímmel-ámmal juttattak anyagiakat a fiatalok ötleteire, s végül 2017-ben bejelentették: ennyi volt, nincs tovább. 

{Tovább olvasható még 667 szó.}
Most ugyanez látszik történni az elöljáró által a portugáliai Braga városában látott részvételi költségvetés kapcsán: tavaly nagy sikerrel szervezték meg, látványos online platformot hoztak létre számára, igen komolyan népszerűsítették, hogy aztán a minap a városvezető kijelentse: egyelőre a 2017-ben benyújtott ötletek kivitelezésével vannak elfogl
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új világokat teremteni a mese erejével ...
Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ