Az Európai Unió is támogatja a fiatal vállalkozókat
Befejeződött a KIFOR Vállalkozz rá! Műhelytábora
Befejeződött a KIFOR Vállalkozz rá! Műhelytábora
Vissza

Az Európai Unió is támogatja a fiatal vállalkozókat

Versenyképes fiatalokra van szükségünk, azért, hogy sikeres közösségként élhessünk tovább Erdélyben. Tanuljatok nyelveket, ismerjétek az anyanyelveteket és a román nyelvet is. Ezek mellett pedig ne féljetek belevágni egy vállalkozásba, ha van egy jó ötletetek” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Csoma Botond, parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum Vállalkozz rá! című műhelytáborát Szamosújváron. A parlamenti képviselőt követően Balla Ferenc, szamosújvári megyei tanácsos, házigazdaként köszöntötte a fiatalokat.

Pénteken este 6 órakor kezdődött és a ma véget ért KIFOR éves műhelytábora a mezőségi Szamosújváron zajlott. A műhelytábort megelőzően rendkívüli tisztújításra került sor. A küldöttgyűlés keretében Balló Tamás személyében új elnököt választottak a tagszervezetek képviselői.

Enyedi Tamás volt elnök beszámolójában kiemelte: megválasztása óta tartalmas időszakot tudhat maga mögött a KIFOR, ugyanakkor elmondta, hogy megyei tanácsosi tevékenysége mellett a rengeteg rendezvényt csakis a KIFOR elnökséggel és az önkéntesekkel közösen sikerülhetett megvalósítani. A fiatal tanácsos elmondta, a továbbiakban is a KIFOR köreiben szeretne tevékenykedni, megyei tanácsosi munkájával az ifjúságot érintő kérdésekre fog fókuszálni.

A küldöttgyűlés munkálatai előtt Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke köszöntötte az egybegyűlt fiatalokat. „Fontosnak tartom kiemelni a KIFOR szerepét, úgy a MIÉRT életben, mint a magyar ifjúsági szférában, a Kolozsvári közösség életében! Talán nektek van a legnagyobb szerepetek és a legnagyobb felelősségetek, hiszen Kolozsvárra sok olyan székelyföldi, partiumi, de akár szórványbeli fiatal jön, az egyetemi évekre, akik ha otthon ifjúsági munkába be voltak csatolva, tanulmányaik alatt is szeretnének egy fiatal közösséghez tartozni. Ezeknek a fiataloknak a becsatolása, foglalkoztatása a ti fontos feladatokat, amit a mai napig a KIFOR érdemben ellátott. Bízom benne, hogy az új csapat folytatni fogja ezt a munkát.”- nyilatkozta a MIÉRT elnöke. 

Winkler Gyula, Európa Parlamenti képviselő a fiatal vállalkozók közösségépítő szerepéről szóló motivációs előadásával nyitották meg a műhelytábor szakmai programját. „Az Európai Bizottság ösztöndíjat biztosít, amely az utazási, lakhatási és egyéb költségek egy részét fedezi. Az Erasmus a fiatal vállalkozókért program nagyon népszerű az unióban, sok ezer fiatal vesz részt benne, hiszen előnyei közé sorolható a szakmai tapasztalat mellett az is, hogy a mesterség fortélyai mellett korszerű menedzsmentet és egy új kultúrát is megismerhet, hasznos nyelvgyakorlás és kapcsolatépítés szempontjából is, sőt, az így kialakított személyes kapcsolatokat később üzleti kapcsolatokká lehet fejleszteni” – mutatott rá Winkler Gyula.

A KIFOR Vállalkozz rá! Műhelytábora november 10-12 között zajlott Szamosújváron a Téka Alapítványnál. A kétnapos szakmai rendezvény során a résztvevők a vállalkozások alapítása, bejegyzése, üzleti tervek megírásával kapcsolatos gyakorlati információkkal gazdagodhatnak. A program keretében sikeres fiatal vállalkozókat is bemutatnak, ezáltal is népszerűsítve a vállalkozói szellemet.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: visszavágók következnek a ...
Iskolai bántalmazás: van okunk az ...
Szabó István nem veszi át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ