Australian Open: Babos és Cârstea búcsúzott, Fucsovics továbblépett
Vissza

Australian Open: Babos és Cârstea búcsúzott, Fucsovics továbblépett

Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott egyesben a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán kikapott a lengyel Iga Swiatektől.

A világranglistán 88. magyar játékos – honlapja szerint – gyengén kezdte a 33 perces első játszmát, és 18 éves ellenfele gyorsan el is döntötte azt. Az 56. helyen álló Swiatek a második gémben brékelt, utána pedig 5:3-ig szinte tökéletesen adogatott, s alig veszített labdamenetet. A két játékos első találkozójának második felvonása sem hozott változást. A lengyel tinédzser két brékkel 4:0-ra elhúzott, ekkor a 26 éves Babos hozta az adogatását, majd elszalasztotta egyetlen bréklabdáját. Végül 5:2-es állásnál Swiatek magabiztosan hozta a szerváját, és befejezte a mérkőzést, amely 1 óra 8 percig tartott.

A soproni teniszező a részvételért 90 ezer ausztrál dollárt és 10 WTA-pontot kap.

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán csütörtökön kezdi meg szereplését párosban. A második helyen kiemelt, világbajnok magyar, francia duó a 64 között a Dalila Jakupovics, Raluca-Ioana Olaru (szlovén, román) kettőssel csap össze.

A 29 esztendős Sorana Cârstea (74. a világranglistán) számára a második forduló jelentette a végállomást, a mindössze 15 éves amerikai Cori Gauff (67.) szetthátrányból fordítva győzte le 126 perc játék után. Gauff az előző körben veterán honfitársát, Venus Willamsot búcsúztatta. A román lány a döntő játszmában 3:0-ra vezetett, majd 4:3-nál és 5:4-nél is nála volt az előny, de az utolsó három gémet az amerikai sorozatban megnyerte.

Cârstea 5 ászt ütött, 3 duplahibát vétett, Gauff csak kétszer adogatott védhetetlenül, és 9 kettős hibája is volt. Közel azonos volt a megszerzett pontok száma (94 az amerikainak, 92 a románnak), Gauff több nyerő ütést mutatott be (30–23), de a ki nem kényszerített hibák statisztikájában nem jeleskedett (39–31).

Cârstea 128 ezer ausztrál dolláros csekkel és 70 világranglistaponttal vigasztalódhat. A főtáblán már csak egy román játékos, a negyedik kiemelt Simona Halep szerepel, aki csütörtökön a szabadkártyás brit Harriet Darttal játszik.

Eredmények, nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért): Swiatek (lengyel)–Babos 6:3, 6:2. 2 forduló: Gauff (amerikai)–Cârstea 4:6, 6:3, 7:5.

Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.

Az első két szettben a világranglistán 67. magyar játékos egy-egy brék után, 3:3-nál ismét elvette riválisa adogatását, aki tavaly megnyerte az U21-es világbajnokságot, és jelenleg a 82. helyen áll. Ez mindkét esetben elég volt a szett megnyeréséhez, a harmadik felvonásban viszont a 27 éves Fucsovics került hátrányba (0:2), ám stabil alapvonaljátékkal 4:3-ra fordított, 18 éves riválisa pedig – aki tavaly áprilisban a budapesti tornán vívta élete első ATP-főtáblás találkozóját – meccslabdánál kettős hibát ütött. Első találkozójuk 2 óra 16 percet tartott.

Az MTK teniszezőjére az amerikai Tommy Paul (80.) vár a 32 között, aki a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot több mint négyórás csatában, döntő rövidítésben búcsúztatta.

Eredmény, férfiak, 2. forduló (a 32 közé jutásért): Fucsovics–Sinner (olasz) 6:4, 6:4, 6:3.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ