Arcmaszkot osztanak kisnyugdíjasoknak, segélyezetteknek
Vissza

Arcmaszkot osztanak kisnyugdíjasoknak, segélyezetteknek

Kisnyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek és szociális segélyben részesülőknek oszt védőmaszkokat keddtől péntekig a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal.

A maszksegélyről is rendelkező sürgősségi kormányrendelet által kínált kedvezményben részesülnek a garantált minimális jövedelemről rendelkező 2001/416-es törvény szerinti segélyben részesülők családjai, a családfenntartásról rendelkező 2010/277-es törvény szerinti családi pótlékban részesülők családtagjai, a legfeljebb 704 lejes nyugdíjban részesülő nyugdíjasok, a fogyatékkal élők, akik kizárólag a 2006/448-os törvény 42. és 58, cikkelye szerinti jövedelemmel rendelkeznek. Az első két kategóriába tartozó kedvezményezettek a maszkokat a szociális és orvosi ellátásért felelős igazgatóság Reguly/Venus utcai székhelyén vehetik át, a kisnyugdíjasok pedig a lakcímük szerinti lakótelepi nyugdíjasklubokban (Horea úti nyugdíjasklubban Horea út 108. szám, Ferenc József/Donát negyedi nyugdíjasklubban Rákóczi/Grigorescu 134., Marasti mozibeli nyugdíjasklubban Szamosfalvi/Aurel Vaicu 3A, monostori nyugdíjasklubban Bölöni Farkas Sándor/Arinilor 11., szamosfalvi nyugdíjasklubban Szamosfalvi/Traian Vuia 41., Hajnal negyedi nyugdíjasklubban Kert/Pasteur 77., a Györgyfalvi negyediek pedig a szociális és orvosi ellátásért felelős igazgatóság Reguly/Venus utcai székhelyén) vehetik át a maszkokat 8.30–15.30 óra között.

Minden jogosult személynek egy doboznyi, 50 darab maszk jár. Az óvintézkedések betartásával zajló átvételhez személyi igazolvány szükséges. A nyugdíjasok és fogyatékkal élők maszkjait azok hozzátartozói is átvehetik a kedvezményezett és az átvevő személy eredeti személyi igazolványának felmutatásával.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: nem szándékozunk lezárni az ...
Elhunyt az argentinok legendája, Diego ...
Bukaresti kórház folyosóján kezelt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Pozitív emberek pozitív teszttel, ...
  • Országos jelentőségű lelet ...
  • Frankenstein-horror
  • Elhunyt Angi István zeneesztéta
  • Hosszú járvány lesz: 3 év kell a ...