Kurta

Andrea

A tűzzománc- és üvegművészettel foglalkozó Egri család műveit mutatták be az Ars Sacra Claudiopolitana kiállítóterében kedd este a Tűzzománc és üveg című tárlaton. Amint az a megnyitóbeszédekből kiderült, Kolozsváron először szerveztek közös kiállítást a kétgenerációs művészcsalád műveiből. Egri András és Egri István munkái mellett utóbbi felesége, Anastasia Vdovkina tűzzománcait is meg lehetett tekinteni. Ugyanakkor a szintén tűzzománc- és üvegművészettel foglalkozó szülőkről, Nagy Enikőről és Egri Lászlóról is megemlékeztek.
KultSzínTér
Az eltúlzott karácsonyi költekezés és kényszeres vásárlási lázban telt napok lejárta után sem lélegezhet fel a számlaegyenlegünk sokáig, hiszen kopogtat a szilveszter. Mindenhonnan nagybetűs BÚÉK néz vissza ránk, amit szintén a fényűzés és a pompa jellemez, na meg a pezsgő, a virsli, a franciasaláta, avagy böff, és a hideg tál készítése és fogyasztása bármilyen mennyiségben és arányban.
Életmód
A 12. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten mutatták be László Noémi legújabb, Tomos Tünde rajzaival illusztrált Keljfeljancsi című kötetét, amely eltérően a megszokottól, nem verseket rejt magában, hanem meséket. A beszélgetés moderátora Szántai János író, költő volt, akinek első kérdései között szerepelt, hogy mi terelte a líraíró szerzőt az epika ösvényére.
KultSzínTér
Megkezdte működését Kolozsváron a GYNIA Embrio mesterséges megtermékenyítés-központja (IVF), az ünnepélyes megnyitót május 27-én a meddőségi központ helyszínén tartották. A meddőségi problémákkal küszködő párok számára szeretnék lehetővé tenni a családalapítást.
Közhír
Lírai hangulatban telt a hétfő este, hiszen sor került a 23. Bréda Ferenc Irodalmi Körre, amelynek meghívottja ezúttal Vajda Boróka költő, színművész volt, a helyszínt pedig megszokott módon a Bulgakov Irodalmi Kávéház biztosította.
KultSzínTér
A pályakezdőkre jellemző izgatottsággal érkeztem a Planetáriumba szerdán este a Spectator Média szakkollégium kiállítására. I want to be there/Ott leszek, a fotókiállítás, amely betekintést nyújt egy újságíró rácsodálkozásának fényképbe konzervált pillanataiba.
KultSzínTér