Új kapus a Dési Egyesülésnél

Új kapus a Dési Egyesülésnél
Napról napra egyre több az újdonság a Dési Egyesülés labdarúgócsapat háza táján. Ahogy közeledünk a II. liga rajtjához, a Szamos menti klub vezetősége igyekszik erősíteni a játékoskeretet, amely jelenleg 22 tagot számlál.

A számadat nem lehet pontos, mivel nap mint nap érkeznek újoncok. Így történt ez a múlt hétvégén is, a Kolozsvári U FC elleni barátságos mérkőzés küszöbén, amikor Désre érkezett a kisinyovi/kisjenői születésű Dorian Răilean kapus. Az 1,85 méter magas hálóőr az elmúlt bajnokságban az idény végén kiesett másodosztályú Lénárdfalvi ACSF együttesében szerepelt, de megfordult még több alsóbb osztályú moldvai alakulatban is. Tehetségére felfigyeltek a Moldovai Köztársaság válogatottjának szakemberei, akik 2019-ben behívták a nemzeti tizenegybe is. Ez nagy megtiszteltetés volt a kisinyovi hálóőrnek, aki az új idényben is Románia labdarúgásában folytatja pályafutását. A tehetséges kapus már be is mutatkozott a hétvégi Kolozsvári U FC elleni ellenőrző összecsapáson, és jó benyomást keltett, Dragoş Militaru edző meg van elégedve teljesítményével. Răilean az ötödik hálóőr az Egyesülésnél, mellette még ott vannak a helyi foci neveltjei: Dorin Farcaş, Raul Papp, Ştefan Georgescu és Patric Toderean. Ebből a szempontból igazán jól áll a dési gárda, amely e hétvégén újból a kolozsvári egyetemistákkal méri össze tudását.

Ugyancsak az elmúlt napokban került Désre a Kolozsvári CFR 1907 csapatától kölcsönzött Alex Militaru. A 19 esztendős középpályás immár a harmadik vasutas az Egyesülésnél Ionuţ Rus és Cristian Chira mellett, akik mindvégig pályán voltak a tavalyi évadban.