Agerpres

hírügynökség

Simona Halep is pályára lép júniusban a kolozsvári sportfesztiválon. A doppingvétség miatt négyéves eltiltását töltő román teniszező Andrei Pavellel párban az Andre Agassi, Steffi Graf világklasszis kettős ellen játszik bemutatómérkőzést.
Sport
Maszáj pajzs, egy Hilser márkájú asztali óra, egy hagyományos kávéskészlet, több festmény – egyebek mellett ezeket az ajándékokat kapta Klaus Iohannis államfő a 2023-as protokoll-eseményeken.
Belpol
Ajánlásokat tett közzé az egészségügyi minisztérium hétfőn a tanítás újrakezdése alkalmából az influenza és más vírusos betegségek megelőzése, illetve terjedésük fékezése érdekében – ismertette a szaktárca közleményét az Agerpres hírügynökség.
Közhír
Nyomkövető elektronikus lábbilincsek beszerzését sürgeti Marcel Ciolacu. A kormányfő szerint így megelőzhető lenne, hogy a hatósági felügyelet alatt ítéletre váró személyek megszökjenek az országból.
Belpol
A Bihar megyei önkormányzat elnöke, Ilie Bolojan azt szeretné, hogy az önkormányzat fenntartásába tartozó nagyváradi kulturális intézmények osztrák kulturális intézmények mutatóit érjék el, mennyiségileg több és sokszínűbb kínálatuk legyen, saját bevételeik pedig érjék el a költségvetésük 25-30 százalékát – erről a megyei önkormányzat elnöke nyilatkozott hétfőn.
KultSzínTér
A Miamiban (Florida/Egyesült Államok) rendezett keménypályás tornán a női párosoknál román–román csatát hozott a nyolcaddöntő, mivel a Monica Niculescu, Abigail Spears (román, amerikai) kettős a Julia Görges, Simona Halep (német, román) duóval mérkőzött. Niculescuék döntő rövidítésben gyűrték le a korábbi körben meglepetésre Babos Tímeát és a francia Kristina Mladenovicot búcsúztató párost.
Sport
Simona Halep elveszítette a 916 131 dollár összdíjazású dohai (Katar) WTA-torna döntőjét, miután szombaton 3:6, 6:4, 6:3 arányban vereséget szenvedett a belga Elise Mertenstől.
Sport
Simona Halep (a képen) bejutott a 916 131 dollár összdíjazású dohai (Katar) WTA-torna döntőjébe, miután pénteken nagy küzdelem árán 6:3, 3:6, 6:4-re legyőzte Jelina Szvitolinát úgy, hogy az ukrán lány 4:1-re vezetett a döntő szettben, és több labdája volt az 5:1-hez.
Sport
Simona Halep bejutott a 916 131 dollár összdíjazású dohai (Katar) keménypályás WTA-torna elődöntőjébe, miután csütörtökön nagy küzdelem árán 7:6 (1), 7:6 (6) arányú győzelmet aratott a német Julia Görges fölött.
Sport
A Dohában rendezett keménypályás, 916 131 dollár összdíjazású női tenisztorna második fordulójában, a nyolcaddöntőben papírforma győzelmet aratott a román Simona Halep az ukrán Leszia Curenko felett, így a jövő héten előrelép a világranglistán.
Sport
Nagyot csatázott, de kikapott az első fordulóban Mihaela Buzărnescu a Katar fővárosában rendezett keménypályás 916 131 dollár összdíjazású tornán, ellenfele a lett Jelena Osztyapenko volt.
Sport
Drámai küzdelemben, 6:7 (2), 6:4, 6:4 arányban legyőzte az Irina-Camelia Begu–Monica Niculescu páros a Katerina Siniakova–Barbora Krejcikova duót, és ezzel Románia 3–2 arányban győzött vasárnap Ostravában a címvédő Csehország ellen a női tenisz Fed-kupa negyeddöntőjében.
Sport